Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Mori Made in Pointy High klackar PUMPS skor läder Turquoise blå blå 43,
  • tweet
Rutor av korallindisk sprit, stuvade vanställda vanställda vanställda tansklockar läder Riding 8  billigt online

Delningar

ny kvinnor Gladiator Knee höga stövlar Sandals Slim klackar Slither Slither Slingback skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Hogan Woherrar skor skor WEMENTS LEATH skor skor ny INTERAKTIV 3 TE 101,Skor kvinnor plattform mänburs storlek 37,Vaneli ny med Box Linsie Sandal guld,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

M2663 Kvinnor Sandal Sand Extra stor ortopedisk tårar,ny Top End Tanja kvinnor skor skor Heeled,VERSUS VERSACE herrar BADEskor SANDALEN GUMMI NEU LION HEAD GR 675533;65533;65533; N 211,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Ulla Johnson Laser Cut mocka Oxford Flats Storlek 38 ny 330,Adidas Sambguldse W Skor Kvinnor,

billos Santana Claudia bspringaaa Knee High Slauch stövlar Buckles Storlek,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

ECCO kvinnor Terra 3S Athletic Sandal - Pick SZ Färg.,Salvatore Ferragamo Vara Bow sammet grön Pump Heel Storlek 6B,Gladiator kvinnor skor Pump Sandals Strappy Sandal High klackar Sexig Platform 34 -46,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Chelsea Crew Beige Woven Vegan Cream Nude klackar Peep Toe Pumps SZ 7,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Patricia Nash kvinnor Loretta Round Toe Knee High mode stövlar, Café, Storlek 7.0 J,Nike -skor kvinna blå tyg 718646 -401,nyA DEMONIA STA201 Holografisk hjärtplattform stövlar Rainbow Prism,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

kvinnor bspringaaa Cowgirl stövlar silver Studerad Real Embroideröd läder Square,Av Ralph Lauren kvinnor Margarite Almond Toe Mid -Calf, bspringaaa, Storlek 5.0 FDI,

FENDI skor blå mocka Pumpar High klackar Storlek 37 UK 8 ORIGINAL NEW,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

MARCELO BURLON herrar BADESskor SANDALEN GUMMI NEU blåRröd svart 2B5,

Delningar

H &M Glittery lår -höga stövlar Mjuk stretchy över knäet 38 199 premie, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.