Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • NC State Wolfpack 13 -tum Gameday stövlar Cowboy, Western, bspringaaa, läder Sz 6B,
  • tweet
Navy duk Closed Toe Wedges Wedges Wedges - Storlek 41  bästa försäljningen

Delningar

Nike Terminator Lite Hi 599435 -006 kvinnor Trainers, stövlar, skor NEW,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

skor kvinna FILA Disrupter Low WRM 1010302.12V Tågare Slnkrsroom Stammar FILA,NIKE W Nike Zoom struktur 21 904701 -400 ARMORY blå Storlek 8,Mizuno Woherrar Wave kreation 20 springaning skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

L.K. Bennett vit SVAROVSKI BOW HEELS,NIKE SF AIR FORCE 1 MID MENS VIUELLA SHERIER storLEK 13 MUSHROUM LIGHT BONE 917753 200,Manolo Blahnik Vintage Sexy hög klack Pumpar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Pleaser Adore 762 Platform Closed Back Corset Style Ankle Strap Sandal,NIKE AIR FORCE 1'07 AO2409 -300 Spruce grön män Basketball skor Low 9US NO BOX,

Nike Metcon 4 XD Premium Cross Training skor, CD3473 700, guld Floral, Storlek 7.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

kvinnor Woherrar kvinnor 65533;s Harley Davidson Performance stövlar Storlek,skor LAURA BELARIVA kvinna skor svart Naturligt läder 3226 -NE,Heel sandal Steve madden bleknar skalet ekologisk leopard -skor kvinna,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Storlek 6 Kvinnors Nike Air Max 95 OG blå Tint Gum 307960 -403 Blå vit multiFärg,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

PRADA Storlek 38.8 Sann storlek 8 bspringaaaa pumpar läderpump Italien,Ny NIKE KVINNors METCON 3 Training skor storLEK 7,Christian Dior kvinnor FRAMTIDER FRAMTIDER (Christian Dior kvinnor FRAMSTÄLLNING),

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Adidas ADILETTE CLOUTFOAM PLUS LOGO herr Slippers Slippers Slippers Flip - Flops CG3425,Ny balans - kvinnor Minimus 40 Trainer skor,

Jordan Retro 3 Ull Bg Storlek 7y,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

SG Slipper Football Slipper Mocasin House kvinna Homewear Polo Ralph Lauren,

Delningar

NIKE WMNS Air Max Plus PRM kvinnor 88891 -601 Storlek, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.