Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Bogs Crandall Tall Wooln kvinnor stövlar Wellies - Dark grå All Storleks,
  • tweet
Gioseppo Ioana Ioana Ioana kvinna orange 90791  klassiskt mode

Delningar

NOCONA BLEKT STÖDLAD träCKT LÖM 6 -1 2 W WESTERN BOOT storLEK 5C,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

SCHUTZ Mislane Sock stövlar 029, silver, 9.5 USA,Naturliga Rapphia and Leater Slippers,TORY BURGH laxmönster, läderpumpar med klackar.9.5 M 225,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

SANTONI SCHUHWERK FRAU TURNSCHHE LEDER PELZ bspringaaa - C086,Nike Zoom X Pegasus 35 Turbo springaning skor AJ4115 -003 UK 5.5 EU 39 USA 8,Fantastisk Yorkshire Terrier Print Slip Ons for kvinnor -Express Shipping,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Alexander Wang -skor med kilbuff moode strappy -kvinnor storlek EU38.5 US8.5 UK5.5,Melissa Vinyl T Strap Mary Jane Wedges lila US 9 EUR 40,

GIUSEPPE ZANOTTI Tattoo bspringaaa Cut Sandals Mocha mocka klackar 38,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Tv2537 kvinnor Sandals Luciano Padovan kvinnor 37 bspringaaa,ASICS herr vit silver vit gående skor Storlek 7 (6851),NEW Arche'Piam 'Slingback Flat - Dusty blå - Storlek 5 US 36 EU 425 -(P27),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

kvinnor NIKE AIR MAX JEwell LX Cider Trainers 896196 202,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

PDQ Alex genom Closing Tear Casual Trek Sport sommar Sandals Navy,Jessica Simpson peep toe pumps,CAMPER kvinnoskor sz 7.5 Europa 38 -bspringaaat läder S7649,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Jimmy Choo kvinnliga sandaler,Dansko damskor naturliga läder svart 006 -0202022,

Miu Miu skor 38 camodio oltremare blå 200,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nike Metcon Dsc Flystick 2 (924595 100) Skor Kvinnor Autentiska Storleken 10 - 42 Ny,

Delningar

Adidas Hockey Lux Field Hockey skor kvinnor röd Astro Turf Trainers skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.