Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • J Slides kvinnor HARRY läder Low Top Drew on mode, grå Camo, Storlek 6.0 US ,
  • tweet
Lonsdale Lambo Trainers herr herr herr skor skor Footwear  Fri leverans och retur

Delningar

Askflata sandaler iggy 01 laminerade guldkvinnor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Tamaris Chelsea stövlar Ankle stövlarMörk Berry (Bordeaux röd)Storlek 37 38,NIKE LEBRON JAMES X AKRON AEROS LÅGA SKOTTLE Storlek,Ny Nike SB Zoom Janoski RM AQ775 -201 Desert Ore Löjtnant Armory blå skor n1,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

kvinnor skor Studerade Stiletto Ankle stövlar Zipper Faux Läder Modern spetsspetspenna,kvinnor Fila Disruptor Wedge vit Athletic skor ny plattform,Nya BEVERLY FELDMAN SEquins Dress skor 7.5,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

DR MARTENS 1460 VEGAN CHROME DARK PURPrödS UK Storlek 3 EU 36 - ny I BOX,Converse All Star Low kvinnor Low Sneeaker grön,

Punto Pigro kvinnor Amning 65533;'65533s;Storlek 39 Laceup Boot,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Prada -skokvinnan halkar på blankt läder blå -ca91,Adidas Pureurch springaning skor män män män Storlek 10.5 \\ 35; AQ0051 Ash silver Raw grön,Kvinnor Diana tio punkter kelsestövlar cognac läderstövlar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Adidas Originals Yung -96 J skor 5.5 B (M) US kvinnor 4.5 D (M) US grå Two grå T,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Liu JO p e 19 Flat Sandals kvinnor Pelle applikationer Jewel Patty,kvinnor MEPhISTO POLLY 226159 taupe läder Sandals Sz.36 ny,Nike kvinnor Free RN Distansföretränare 827116 005 skor skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Skechers Work kvinnor Sudler SR,FRYE kvinnor CINDY MULE - blå mocka - helt ny,

Skor Rebecca van charm kvinna svart mocka 5715gal -ne,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

PRADA kvinna silver Metallic vit WAVE Läder storlek 40 skor,

Delningar

ny Django och Juliette Dols Pewter kvinnor skor Casual Sandals Heeled, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.