Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Asiater Gel DS -tränare 24 kvinnor springaning skor -blå,
  • tweet
Bara Cavali guld och Bronze Toned Unique Unique Unique Strap Sandals klackar 39  rabatter och mer

Delningar

Anya Bakmarsch Krama Öga skor Tennis Lace -Up 38,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

kvinnor NIKE AIR VAPORMAX LIGHT II storLEK UK 6 US 8.5 (AO4537 -002) BLEKT VITT,Adidas adilette flaggar oss fotbollsbilder män storlek 6 7 e juli 4RARE Made in ,bspringaaa läder Frye Melissa stövlar 8 kvinnor Front 65533 s cowgirl, westerns,4,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Josef Seibel Sandra 64 Ankle stövlar,NIKE kvinnor Nike Free Tr 8 942888 -001 BLAK VITE kvinnor Storlek 8,Geometrisk Laser Cut läder skor i vit Sandstorlek 37 Detaljhandel 995.,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

skor Converse kvinna grå 158964c,Anthropologie ny Pavo klackar Genom Poetic License Storlek Europe 37,

PRADA kvinnor Apple -grön läder guld -Studded hög klack Strappy Sandals 8 -38 ny,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Jimmy Choo läder klackar Storlek 6.5,nyA NIB 275 KELSI DAGGER MINDI LEADER TALL BOTS PULL PÅ 7.5,ASH FOTWEER KVINNA skor LEAS VITE - BD5D,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Monogramstövlar storlek 7 för Frye Läder,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

blå Byblos - 687245,Nya Django och Juliette Gaither kvinnor skor,ny sz 9 39 Jimmy Choo Trinny Nude läder Pointed Toe fotrem Pump skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Jessica Simpson kvinnor Racine - Välj SZ Färg.,kvinnor Sandals Wedge Comfortable Vallegrön vit läder, High Wedge Heel 6,5 cm.,

MIU MIU silverfärgad 38 Logo Strap GLITTER Platform skor Miley skor NIB Auth 590,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

1299 Dkvadrat skor blå Real läder Storlek US 7.5 IT 37.5 Best 8274,

Delningar

Smoky Mountain Girls' Jolene Waxed District Boot - Medium Toe - 3754C, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.