Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • MENS ADIDAS ZX FLUX i färger svart FTW VITT BO blå storLEK 9.5,
  • tweet
Lucca Lane kvinnor Donny Closed Toe Ankle mode stövlar, stövlar, stövlar, Acorn, Storlek 8.0 WxUL  billigt och högkvalitativt

Delningar

kvinnor stövlar Robert Clergerie Storlek 38 e ny Made in France läder Detal 800,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Schutz kvinnor vit Off Dama Wedge Sandals Storlek 36,Brian Atträ Zebra Skriv ut Peep -Toe duk Plattformar SZ 38 Försäljning,NIKE AIR FORCE 1'07 kvinnor TbilDARE VITE orange (AH0287 -101) storLEK UK6.5 EU40.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Saucony kvinnor Freedom ISO springaning Sneeaker skor Välj färg och storlek,Adidas Originals Deerup springaner kvinnor Casual skor vit Clear lilac,Kvinnliga skor Radiografi svart läder naturligt w 0821 acalf -n,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

NIKE DOWNSHIFTER 6 storLEK 11 SHEES ORGAN SOM RÖR nyA GYM FUNKTION 6848765 001 Bröd,ASICS herr Gel - Excite 4 Grå springaning skor Storlek 11 (4E) (414240),

David Tutera Pretty Ankle Cuff Ivory Satin Open Toe Bruden Formell Sandal NEW 6,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

FENDI lila Wine Wedge Storlek 36,Genuine läder Casual Comfy Wedge Sandals Springaa sommar kvinnor skor (Beige),Camper pelotas xl kvinna's sko k200683 -003 - bollar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Kvinnor från 65533.65533.s Nike Air Force 1 Brand ny Storlek 8 Kvinnor på språng,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

skor Camper kvinna svart Natural läder K200066 -008 -D,nyA Nike W Air Max 97 Mustard, 2185 ny Sergio Rossi NUDE Satin ROYAL STRASS kristaller skor 36.5 40 bröllop,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Bugatti män FRAMSTÄLLNINGAR FRAMT 65533;s 311602321000 Classic stövlar bspringaaa (Cognac 6300) 9 Storbritannien,Ny balans 996 WR996SRB svarta halfskor,

Merrell Hydrödrekker Män Directoire blå, J50181,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Plattformän Wedge klackar Rivet Ankle stövlar Buckle Strap Punk skor Y899,

Delningar

Naturalizer kvinnor Flat Sandals bspringaaa Storlek 7 US 38 EU, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.