Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Ny w Box 8M OTBT utanför Beaten Trail Gearhart Sandal ny blå WedgePlatform,
  • tweet
Josef Seibel 9028 -23300 -23300 -23300 kvinnor Lindsay Fisherman Sandal  8, välj SZ  Färg.  stort urval

Delningar

Sexig dekolte'Coral Heel 13,5 från 35 till 41 Platform skor Pin Up Glamour,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike Air Skylon 2 Court lila Solar röd Storlek 9.5,Filosofi Di Lorenzo Serafini Superga Flatform Glitter Sneeaker, 35, Metallic,Nya Adidas Y -3 ADILETTE Bildskärmar AC726 Storlek 9,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

kvinnor Embryröd Peep Toe Roman Style Stilettos Roma Vintage hög klack skor,Jeffrey Campbell Maroon Heeled Square Toe derby spetsad upp Oxfords storlek 7,JUST CAVALLI VITT LEADER STRAFY SANDALS Storlek UK 5 EU 38 BNWT,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Sexiga Hot skor Disk Mode Sandals Slide Plattform Heel 15 CM från 35 till 44,Miss L Fire Gelato Ice Cream Cone Sandals Vintage Inspirerad Storlek 40 - 9 till 9.5,

Nike Air Max Sequent 3 Premium V kvinnor AR0255 -001 Oil grå Taupe skor Storlek 9.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Aquazurra Byzantine Wedge Sandal s 38.5 Bspringaaaa flerfärgade accenter,AC525 MBT -skor Bspringaaaa textilkvinnor gympaskor EU 37,Sandskor Jeannot kvinna läder Fabrik Midnight blå Pearls Wedge Gummi,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Karl Lagerfeld mocka Ankle Strap Solaine Pump Storlek,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

kvinnor Teva midform Universal läder Sandaler röd Sandals,Sexig Pin Up Heel skor 11,5 från 35 till 41 röd Platform Frön Dold Glamour,Demonia gothic svart och röd plattformsstorlek 8,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

2C10 Jessica Simpson Tolli Slip on Pump Pointy Toe kvinnor skor Storlek 10M (40),Vans x Paterson Crush Cup Autentic SF Indigo Shibori Japan Print Lo Storlek 8.5,

Badgley Mishka Nakita kvinnor Pump Kitten klackar skor Midnight Navy Satin 8.5,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Sexiga skor blånt Platform Osynlig Cherry Heel 14,5 från 36 till 42 Glamour,

Delningar

Nike Air Max Flystick Ultra 90.2.0 herr skor Crimson 875943 600 Storlek 11.5, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.