Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Hunter Original Tall Matt kvinnor High Wellington Rain stövlar Dark lila Wellies,
  • tweet
4D3 Anyi Lu Lola T Strap läder Mode Wedges Sandal Sandal Sandal kvinnor skor Sz 9  9.5  395  billigare priser

Delningar

Proxy kvinnor Tiffney Open Toe Casual Slide Sandals, Pewter, Storlek 9.0,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Christian Louboutin Pröduule 85 läder Sandal, 38.5,Konverse Jack Purcell Jack Mid Medium Olive Egret herr Storlek 9.5 15711c Ny,Ara Knokke 167 XK6 1211486, skor con Tacco kvinnor, blå (blå 02), 38.5 EU,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Hunter Snow skor Lace och Zipper vit kvinnor 8,Us11 42 43 Italienska klackar 15cm sexiga skyhögklackade swarovskiska sandaler fetisch,Nike Zoom Pegasus 35 Turbo kvinnor Sz 5,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Sergio rossi skor 468826 orange 35 1 2,4208p KVINNA skor TOD'S Pump bspringaaa skor kvinna,

Mezzetinte skor kvinnor svart 81 -951 naben naturligt läder,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Adidas SMC Barricade Boost 2018 kvinnor,Adidas AdiZero Prime BOOST LTD Olive grön BA7936 SZ 8.5 Nattlast PK RARE,NIKE kvinnor Air Zoom Fitness Reflekt 922878 -100 vit Storlek 9.5,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Donald Pliner Gavi mocka Booslips,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Kvinnor Faux Fur Lace Uppe Flat Casual Round Toe Ankle stövlar Mode Solid,Sexiga kvinnor Open Toe hög klack Platform Roman Sandal Stiletto Gladiator skor US,Storlek 7.5 FRYE Läther kvinnor Boot skor Reg 350 Försäljning 109 Lastpair,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

skor BOBONESE KVINNA svart Natural läder 6DQ905T53 -100,Jimmy Choo guld Cris Haxeel Pointed Toe Heel Formal Pumpar Storlek 38.5 NIB 795,

Irregular Choice Original Diva Miss Piggy Peep Toe Sandals Storlek UK 3 - 8,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Propet män Ridge Walker Low M3598,

Delningar

ARA Skor Lissabon 12 -34027 -35 multi, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.