Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Steve Madden skor, kvinnor med vitt, pu nba -bi,
  • tweet
Charlotte Olympia Olympia Olympia sandaler skor av lackläder 39 EUR  6UK  billigare priser

Delningar

Comfortiva kvinnor bråge Open Toe Casual Slide Sandals, Pale blå, Storlek 11.0 US ,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

kvinnor Asics Gt 2000 5 kvinnor springaning skor - orange 1,Äkta Asics GT 2000 5 kvinnor springaning skor (D) (4006),nyA 178 VICTORIA S SECRET CUFF BOOTS 9,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Prova Pergröno äkta läderninja gråkulting delade tåskor kvinnor pumpar knubbigt,NWOB Antropologi av Pyrammidis Woven T -Strap Tan läder Sandals - 40 US 10,RARPH LAUREN BRAND ny (NIB) CANVAS LACE UPP SCANDALS Detaljhandel 295 Tax,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Laura Biagiotti springat Ankle Strap bspringaaa Wedge Sandaler Spänn fast broderier,Alaia Swirl Design svart mocka Gladiator Sandaler, Sz 39.5,

Boot Aback kvinna läder mocka Closing Easy grå Sole Rubber,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NIKE kvinnor Benassi Duo Ultra Slide 89717 -002 BLAK VITE kvinnor Storlek 5,Studio W stövlar ny Storlek 36 i grå - och mocka mycket elegant feminin,Ahnu Sugarpin Boot Vattensäker Muir grön kvinnor stövlar Storlek 9 NIB ,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

CLARKS SCHUHWERK FRAU SANDALE STOPFF SCHWARTZ - 80B1,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

STELLA MCCARTNEY MESH &DAD DETALJER KASSUELL PLATTFORM SANDALS Sz 40 709.00,SCHOLL KANVBADS -W KVINNORS FLUP MED BEEDER NAVY blå,Pleaser Adore - 769rs,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Skiftare Goga Mat Technology Storlek 12 herr skor,Auth Salvatore Ferragamo Vara Dark Navy kvinnor Pumpas \DA35;US 7,

D.A.T.E. HILL kvinna low -61 Platinum skor Springaa sommar läder,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

kvinnor skor FILA Disrupter II Premium 5FM002 -014,

Delningar

NEW Free People Stony Dessert stövlar Storlek 36 bspringaaa läder Harness, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.