Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Skor mondirie delphe gröna bspringaaaa kvinnor storlek 41 pumpar -modell -expo,
  • tweet
Liu jo bebis bebis bebis l4a4 20315 0076x860 vita skor kvinnoskor  säljer bra över hela världen

Delningar

CHRISTIAN LOUBOUTIN BLAKT PATENT LEADER37,5 IT,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Wolky E -tränare, STRETCH NUBUCK, Beige -vit 05806 -10391,skor dguldthyd kvinna svart Naturlig Läder Genny 04 Palm -NE,Bettye Muller Camel bspringaaa Fronslipsr Lace -Up Ankle Bootis läder 8.5M ld,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Adidas kvinnor AdiZero Club skor vit,SALE ADIDAS TENNIS HU HOLLI PW SCARLET röd CLOUD VITT DA9615 SZ 10 -13,Cole Haan WILD CALF Knee High mocka läder stövlar stor 10 B,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Äkta lädersandaler utsmyckningar 41 giuseppe zanotti e10090 värde nytt,Skor från högklackade skor Glitter Läder Pumpar med spetsig tå Skodon Slip On Casual,

Camilla Skovgaard skor Heel 38 5 silver Dust Heart Booslips,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

ny Woherrar Sense Ride Trail springaning skor,svart giardini p19s skor kvinnor sandaler med p908370d 100 plattform.,Ralph Lauren kvinnor Sz 8 2 B Saffron mocka läder Hunter grön klackar Pumpar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Welsh Terrier Dog springaning skor for män -Free Shipping,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Valentino röd kvinnor Sandals -läder (s034gfu),IVANKA TRUMP (EVIA4 MULE SANDAL) WOMNS storLEK 6.5 BRAND ny,Kokosnötter av matisse musa svart,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

svart giardini p19f Kvinnors skor Plattformar p908362d 100,Chaco Z 2 Cloud Sandals män Cloud Sandals män Hand Cloud Sandals, 65533;S 10 EU 43 Neutral grå J199647,

Ash IDOL BIS kvinnor Idol Bis mode skor, välj SZ Färg.,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Brand ny United Nude Eamz Pump Burgundy 38,

Delningar

Nio West Tatiana läder Pointy Stiletto Pumpar Välj Sz Färg, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.