Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Helt ny Diane Von Furstenberg Beige mocka Jena Chelsea Booslipss, Storlek8M,
  • tweet
Sun 68 kvinnor skor skor springaning Sports Gym Ny Ny Ny bekväm sommar  grossist billig och hög kvalitet

Delningar

Nordface kvinna storlek 9,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Skor skor skor Skechers kvinna Fabrik Mes Vitt kopparminne Skum,Nike air max 90 Kvinnor beige mocka och textiltofflor,kvinnor bspringaaa Studded Cowgirl stövlar guld Genuine läder Snipp Toe,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Mustang 1292 602 259 Kvinnor Syntetisk Heeled Ankle Boot in Graphite Storlek UK 3 - 8,Skopollinerna kvinnor svart läder, pu ta1606307 -01c,Tory Burch inbäddad Snakeskin Print läder Peep Toe Wedges I Trench Tan,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Cole Haan, knubbig klack Sandals, med Comfort Air sula.Storlek 7.5,nyA Free People Jeffrey Campbell Boa Gladiator Sandal Storlek 9 MSRP 128,

Adidas SAMBA Retro dressers skor -blå blå -Storlek EU 44 2 3UK 10 (589u),

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Miu Miu Jewel Heel Embelled Sandals Storlek 39.5 MSRP 750.00,Platta sandaler mefisto thina monaco -laminerade sandkvinnor,Keen Sedona Low Aluminum Town kvinnor Storlek 7.5 (NB66),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Hundra procent Autentiska Salvatore Ferragamo skor.Storlek 7B.,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

W Nike Air Force 1 {65533;65533;07 SE Premium Storlek 9.5 Pale Ivory Summit vit (AH6827 100),ASICS herr Gel -Saga vit Flash Coral springaning skor Storlek 9.5 (389854),ny balans kvinnor skor 574 Miami Palms Ozone blå Glo Pollen W574MIC,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike Sock Dart SE 862412 -300 Dark Loden kvinnor Storlek US 6 ny 100% Autentisk,KOLE HAAN skor 961032 bspringaaa 71 2,

skor VOILE vitHE Creep kvinnor mocka (001201311005),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Justin Reece kvinnor Soft läder Buckle Military Boot bspringaaa blå Storlek UK 3 - 8,

Delningar

Adidas original adiFärg low man's Storlek 12us ny in box, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.