Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • ZARA (9 40) SO SEXY LEADER TAN cut -OUTS LACES OVER -ANKLES HEELS SZ 9 40,
  • tweet
Vans sc8 -hi mte svart    svart  marshmallow gr. 34.5 - 38.5  snabb frakt och bästa service

Delningar

Franska Sole FS ny Nödvändigt - Desert Nubuck,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Fett Flirt Sandaler Kamel Ny,Merrell Captiva Buckle -Up Snow stövlar - Vattentäta (kvinnor) SZ 5.5, 6, 6.5,Pierre Hardy Two -tonne pliss 65533;65533;- crêpes sandaler, storlek 39,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

FILA Orbit kvinnor skor vit,Kvinnlig mottagning Godmor Western stövlar skor Naturlig Snake läder stövlar,kvinnor clarker detaljerade stövlar mayapärla rauna,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

FRI FARTYG Manolo Blahnik Snakeskin Sandals 39,611 UT LONDON WO -032 kvinnor skor Low skor Rivets silver,

MERREL JAVA bspringaaa läder TVÅ TONE Ankle stövlar -sz 9.5m -stor conditon,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

kvinnor DMSX DONALD J. PLINER CINDY 226248 lädersandaler sz.7.5,ny Smoky Mountian Western riding stövlar Tan kvinnors storlek 8,Steve Madden kvinna skor nervo mocka lava -blk -tyg,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Lauren Ralph Lauren Sigrid Dark bspringaaa läder stövlar 8.5,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

LIU -JO KVINNA ÖPPAR HÖGA HEELSLIGA PUMPS skor RUBBER CODE TANIA S11079 T6106,Rag & Bone Myra Open Toe Heel Cemänto grå mocka storlek 40US 10 NIB 495,Konverse chuck Taylor wp lädersäkra skor för nya kvinnor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Skor Adidas kvinna grå Natural läder, Fabric D9698, 1299 Dkvadrat skor röd Real läder Storlek US 9 IT 39 ITLY 8289,

Converse All Star CT Som Hi II Buff vit 154027c ny,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Muck Tremont Matte Mid TWM -000 svarta icke -säkra damer Wellington boot storlek 3 -9,

Delningar

Nike Roshe Kör Hyperbaile, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.