Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike Wmns Air Max 95 Premium Igloo Mint grön Summit vit 80743 300 JF,
  • tweet
Naturalizer kvinnor Thea Thea Thea 3 Fabric Closed Toe Mules, Tan, Storlek 9.5 US   7.5 Storbritannien  spara upp till 80%

Delningar

Decolett 65533;65533; skor klackar kvinnor Booslips Racine bilre livräddare 65533;65533; blå Heel 9 Elegant,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Skechers Go Walk Original svart och vit storlek 8.5 ny,Jimmy Choo Tao 85 läder Sandal,kvinnor PAUL grön KELSEY taupe mocka Oxfords w häles sz.4 Storbritannien 6.5 USA,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

kvinnor skor LELLA BALDI 6 (EU 39) domstolar blå mocka BS823,Nike Free Tr Fit 2 E Sneeaker gul 178248,TEVA IDYSRO STITCH WEDGE KVINNOR LEATER SANDALS BROR US 6.5 UK 4.5 EU 37.5,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike Wmns Air Zoom Wildhäst 4 88056604 grå halfskor,Gianvito Rossi kvinnor Western Style Chunky Heel Booslipss bspringaaa mocka Storlek 36 6,

nyA autentiska Christian Louboutin Lady Peep 150 Laminato Dino silver 35,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Clarks Deva sandaler oliv Bell,kvinnor skor Sandal Flip Flops guld klinopodio Paloma barcel 65533;65533; vårsommar,nyA TRYCK FLYKTIGA GIZERSYNTHETISKA SANDALSDJUR,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

EUC Kelsi Dagger Hurone Booslips i Chocolate Croc Embrossed sz 7,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Kvinnor träen medicinläder träskor FPU11 Vit färg US skor Storlek,GH Bass NIB Kvinnor Nellie bspringaaa läder Riding stövlar w Treadsed Sole,KVINNORS TIVOLI II HÖG herrINGBOOT Storlek 6,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

2019 Mode Catwalk Zebra randig hög klack Sandals Sexig Platform Gladiator,Frye kvinnor Flynn Belted Cognac Mules Storlek 6.5 (391841),

Atelier Voisin Peep Toe Court skor läder guld grön 156041,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

skor Clarks kvinna svart Natural läder 141448 -NE,

Delningar

FRYA Elyssa Shooslips stövlar kvinnor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.