Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nya Gamins Hightios kvinnor skor Casual stövlar Ankle,
  • tweet
Paul grön bspringaaa bspringaaa bspringaaa läder Ankle Boot kvinnor Storlek 7.5 Uk   US 10M  bra erbjudanden

Delningar

Penny älskar Kenny Woherrar Furst Flat Sandal,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

skor tvilling set -simona barbieri kvinna svart naturligt läder cS7tuq -006,181 MIT STRASS SCHUHWERK FRAU {65533;655333;BERSTREIFEN STOCFF STRASS SCHWARTZ - 2C89,Patricia Nash kvinnor Rafa Open Toe Casual läder Sandals med Wedge Heel bspringaaa,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Bronx Pilot kvinnor skor High klackar Pumps Real läder,NIKE skor Free RN Flysticka BRAND nyA KVINNOR FRAMTID 65533;65533s skor,Omvandla alla stjärnkvinnor tillfälliga gympaskor tillfällig målarkonst.15269c,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Ara Hawaii, 139 OX8 Hawaii, Sandali con Zeppe kvinnor, (Street), 37 EU,Flexx a18s womherr keep booslipss a701 dipartmänt,

BADGLEY MISCKA kvinnor Hughes vit Satin Peep Toe klackar skor Sz 6 YC -255,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

EILEEN FISHER Tag Sport Booslips Tornado grå mocka Sz 10,Loriblå läder Italienska sommar Collection Sandaler Nya storlekar 7,Kvinnor Irregular Choice sommar Berries röd Multi Metallic klackar skor Storlek,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

BS123 OLGA RUBINI skor svarta lackläder kvinnor och skor EU 35,EU 36,EU 40,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

458 ny FRYE Szyus NINA RIVET SUEDE LEADER ANKLE STAM HÖGA SANDALS,Skor Gissa kvinna BIANCO NATRAL LEATH FL 6 hrdlea 04 -wht,PRADA bspringaaa och väskaE SNAKESKIN LEADER PUMPS skor, ÖPPNA SIDES, storLEK 38.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Valentino Garavani ROCKSTUD DOUBLE WARP WEDGE, Denis, ny, Sz 38, Ori 945,Brian Atträ klackar 35.5 bspringaaa guld Metallic Snake Printplattform Fontanne Pump,

MARC AV MARC JACOBS Three Buckle mocka läder Ankle stövlar storA EUR 37 maroon,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

KONVERSE ALLA STAR S GLITTERY MULE SLIP OX silver Chuck Taylor Japan Exklusivt,

Delningar

North Face kvinnor stövlar Bridgeton Tall Storlek 7 bspringaaa, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.