Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • skor Diadora Heritage kvinna svart LEATER INSERTS, FABRIC, SUEDE 156030 -c0200,
  • tweet
Nike Nike Nike Air Max 1 Ultra skor 6.5 NWT  upp till 70%

Delningar

nyA balansTRYCKANDE LIVSKVINNOR skor KLOTH LYFT blå - A14A,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

vit Christian Louboutin Plattformpump, Storlek 7 -Storlek 37.5, Nude Färg,Jimmy Choo silver T -Strap Jewel Sandals med kristaller, Storlek 39 (8.5 USA),Skiftare Goga Mat Technology Storlek 12 herr skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

VIA SPIGA SEDINA BLAND BESTÄCKT ANKLE STRAP SANDAL SZ 8M RETALL 195,Nike Air Max 1 x Liberty Prints QS Deep Burgundy Belmont kvinnor Ltd 540855 600,PRADA Basket Weave Wedge Heel Strappy - Storlek 36,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

495 Stunning JONATHAN KELSEY polerade läderklackar av GUNMETAL US 11, EU 41,NIB Prada Plattform Cork -Heel Mule Sandal kvinnor Storlek 38,

Gabor Celebrity 76.426 High Top Trainers,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike Air Max 97 LX kvinnor AR7621 -300 Hyper Jade vit springaning skor Storlek,North Face kvinnor Ultra MT Winter springaning Hiking skor Storlek 8.5 Lght grön,Kongrönera all Star Cust Clearance skor 45 läder Study,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Skor från Ash, röda gympaskor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Marks och Spencer Cream Lace Top,Frye kvinnor Dylan Closed Toe Casual Slide Sandals,Nike Air Force 1'07 SE PRM WMNS Storlek 10.5 PLUM CHALK OBSIDIAN MIST AH6827 500,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

nyA Cole Haan Daryl bspringaaa Läther Weatherove Ankle Booslips Storlek 10.5, 295 Ash Jeday Bis Star Mes Knit läder Slip on mode skor blå 41.5,

Josef Seibel Ankle stövlar kvinnor skor läder stövlar bspringaaa 36 -37 990241 Neu10,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Adidas Originals Tubular Dawn W kvinnor springaning skor skor Trainers Pick 1,

Delningar

Nike kvinnor Air Max Jewel springaning Tränare 896194 skor skor 101, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.