Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Brogini Forte Winterstövlar Vuxen bspringaaa - Storlek 42 (8),
  • tweet
ny kvinnor Lacoste vit Natural Straightset Straightset Straightset läder Trainers Court Lace Up  outlet butik

Delningar

Salomon L40061600 kvinnor Pathfinder Cswp W gående -skor - Välj SZ Färg.,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Lacoste SHINJUKU TW skor skor läder herr 9 nyA,Merrel - Ontario 85 Mid Vattentäta utomhus Hiking stövlar Dragonfly - 8.5 NIB,Konversskor kvinnor svart naturligt läder 561675c,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Larödo Isla Cowgirl Boot - Square Toe - 5666,Rag & Bone Megan kvinnor FRAMTID 65533;65533;Platform Metallic guld Sandal US Sz 8,ny Giuseppe Zanotti klackar Sandals skor Criscross Neon Sz.39 (8.5 8),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Ny tory Burch Marbella läder Sandal (Storlek 8),L'AUTRE CHOSE ITALIEN LUXURY BOOT I EN SOFT OCH SUPPLE SVART NAPA 37 SUPERB,

Kongrönera alla stjärnbilder Glitter grå och Cavalino grå Storlek 36,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Flexus sommar Slippers ljus grå ny,Nike NEYMAR IC AO3120 -170 Fotboll stövlar av Mercurial Vapor X 12,Nike Presto Fly World skor Casual skor herr skor Navy AV7763 -400,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Autentic Asics Gel Mission 3 SL herr gående skor (D) (9016),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike W Air Force 1 Ultra Force Medium Gym skor Plum vit 864025 -500,kvinnor mode Ankle stövlar Round Toe Zip PU läder Square High klackar,IGI & Co 3151100 Blå pump Wedges kvinnor skor Casual,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Christian Dior Storlek 11 Patent läder och Cork Wedges,herr Adidas Powerlyft 3.1 Viktlyftning skor - Beige storlek 16,

nyA Isaac Mizrahi Läther mocka Booslips Buckle och Stud Navy,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Propet män Ridge Walker Low M3598,

Delningar

NIKE FRI 5.0 TR FIT 5 kvinnor (vit blå Lagoon) Crossfit, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.