Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Charles David kvinnor Lace skor läder Classic Pump,
  • tweet
WOODIES av av av JEFFREY CAMPBELL Leopard Utskriftsplattform Wedge läder och trä SZ 7  stora besparingar

Delningar

Ds363 mbt skor bspringaaat läder damskor 37,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

NIB Splendid Penelope Knee höga stövlar Sz 10 Storlek ny Western läder mocka 248,KVINNERNAS NIKE LUNARSYPER NÄSTA KVINNOR,skor Prada kvinnor -Skin (1 och 344 inappa 3),

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Bionatura sandaler blå 12 A 826 Imb med minnesskum för kvinnor, tillverkad i Italien Bi,MIU MIU skor 86776 bspringaaa 34 1 2,Nike Classic Cortez läder kvinnor 807771 -103 vit röd Royal skor Storlek 7.5,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Skecherna andas lugnt kvinnor skor Gymnastik Minne Skum Läder Tennis,kvinnor NIKE AIR ZOOM ELITE 9 Aurora grön Trainers 863770 302,

BYGGNAD OCH DISTRESERAD POINT TOE STETSON VÄSTRA BOOTER 12 -021 -6115 -0527,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Wolky Martinique, Toe Post -Sandal, Spots läder, röd 008795 -500,2017 springaway Platform Sandals kvinna Round Toe Rivet hög klack skor kvinnor Party S, 885 ny Manolo Blahnik LARAMOD Lace -Up Strappy lt grå mocka Sandals skor 40.5,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Bspringaaa, vanställd Läder, Frye, Drag -on stövlar 8M,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Valentino är hennes skor QW0H51SJV Deep röd Bia Ne Rub P Orch,Charlie Philips Ballet Flat skor läder gul LEMON 38 ny BOX,ny Adidas Original kvinnor PURE BOOST GO CLOUD WYTE B75826 US W 5 - 8 TASSE AU,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Skor Adidas Stan Smith med Glitter och hjärter,Art Bergen, 162 CK5 kvinnor, bspringaaa (Memphis bspringaaa), 39 EU,

Josef Seibel Ankle stövlar Lace up stövlar med Zipper grå Lined 9389 Ny,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Skiftare Goga Mat Technology Storlek 12 herr skor,

Delningar

SKEKHER herrar GON RIDE 7 NIGH OWL 55225WBK HÖGT VISBARHET RUNNING skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.