Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Säljaren skor nervo kvinna naturligt läder s7682ne,
  • tweet
Lebron Lebron Lebron Storlek 12 svarta och neon gula spetsbyxor  100% autentisk

Delningar

Nya Maria Rossi Ellie Ma silver kvinnor skor Casual Sandals Heeled,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Dguldthyd skor kvinnor 0167 velfiorepi tyghero,Nike SB Zoom Stefan Janoski - vit Coral orange Storlek 12 Ny,Paul och Joe Sister guld mode skor SZ 7 NEW,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Reebok Detroit röd Wings herr skor Storlek 8 -Ny ruta,Chloe Burgundy ny High Pump Us Storlek 7.5m Style CH19165 Specialistol 690,Aigle 99 AQ9 840824 Stivali da kvinnor, blå (blå (Marine röd)), 39 EU,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Marc av Marc Jacobs skor Wedge 636551 –Storlek 6,Asics Gt -1000 6 kvinnor springaning Trainers T7A9N skor skor 5093,

Vionic kvinnor Dreams Brewstone Brewstone -Storlek 8.5 Medium stövlar Storlek,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Cole Haan Claudia klackar silver läder Slides Sandals skor 8 ny I BOX,kvinnor St. Moritz 200 WP II Vattensäker stövlar bspringaaa Cream Storlek UK 6,NIKE SF AIR FORCE 1 MID MENS VIUELLA SHERIER storLEK 13 MUSHROUM LIGHT BONE 917753 200,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

LAMO LAMOFOTWER GENUIN AUSTRALIEN SHEPSPIN BOOTS,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Schutz röd läder Slide Sandal med Metal Fringaae och Rhinestone -detaljer ny Sz 8,TOD's kvinnor Sneeaker skor med Wedge Casual Artikel xxx00lp07240c413 nr,Nike Air Skylon 2 Court lila Solar röd Storlek 9.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ag85 Vic EU 35 -grå mockaskor Kvinnor stövlar,KURT GEIGER LONDON NIB MAGIE VITHE LEATE LEATHELS HELS HITTAR storLEK,

Över knästövlarna, höga stövlar, av mjuka surrningar, storlek 8,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

PRADA 6.5 skor Nude Patent läder tränare 36.5 Tåg Low Top Miu Miu YSL,

Delningar

Catepular womherr svarta läderfotled utan skosnören Anna, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.