Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Tory Burch Raffia bilina Platform Wedge Strappy Sandals Storlek 9.5 NIB 375 Ankle,
  • tweet
Sandaler Sandaler Sandaler Finn Comfort Storlek 38  låga priser

Delningar

Sam Edelman Woherrar Gigi Thong Sandal, orange guld, 9M U,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

ESCADA LEADER PUMPS COURT SHE storLEK 38 Storbritannien,Frau skor kvinnor fotled low Beige mocka 96f7 -vi,Auth Salvatore Ferragamo Vara Beige silver läder Hardware kvinnor (US ;6.5 D),

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Jimmy Choo Sepia Glitter och mocka Platform Pumpar Sz 38.5 ny,D &G läder Sandaler - Mary Jane - ny in Box - EUR 41 - Mycket söt och ovanlig,kvinnor AGL 214649 beige lädersandaler till fotled sz.36.5,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nv1734 kvinnor Pump Pantanetti kvinnor Anthracite,Adidas NMD R1 Glitch Pack Solid grå Camo vit (BB2886) Storlek 12,

Finn Comfort Rhodes herr Sandaler med Pads G.11 46 bspringaaa Nubuck Läder Ny,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

kvinnor sandal gisell naken, kylie Kendall vårsommar 2018,ny CABELLLO COMFORT 704 WOMNER LEADER HEEL SANDALS,röd VALENTINO kvinnorSCHHE kvinnor skor skor TUNskor NEU röd BALET RO 65C,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

bilvela Kurt Geiger röd.Ny.Storlek 6 39 BRAND ny,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

COLE HAAN ny Genevieve klackar Pumpar D26647 OT AIR (kopparguld) 298,Karen Millen mocka studded Heeled stövlar ny Storlek 3 uk 36eu,Gyllene gås skor kvinna bianco läder, mocka g31ws590 -c80,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Skor Lotto känd kvinna, naturligt läder, s6254,kvinnor NIKE -tränare för svart tyg gymnastikskor sz.11.5 (EU 44) ny,

Salomon Sonic RA Pro kvinnor springaning skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

HOGAN kvinnorSCHHE TUNNESCHHE kvinnor LEADER SCHULHE skor NEU INTERAKTIVA MÅSTE 109,

Delningar

Fluchos Claudia kvinnoskor.f0326 Claudia, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.