Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike Zoom Hyperbrev PE röd 2016 820224 550 Sz 12 Tågförare,
  • tweet
Tänk kvinnor kvinnor kvinnor Sandaler Olive  Combi (gul) 4 -8475 -63  bra rykte

Delningar

PAUL GRÖN MINDY SANDAL BLAK LEATER storLEK 7.5US 5UK,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

WMNS Air Max Deluxe SZ 8 Guava Ice Arctic orange AT8692 -800,Boden Glittery Pewter läder Pointy Toe Pleed Bow Kitten Heel Spanien Sz 38,Camper Peu Cami läder Casual Zip -up Ankle kvinnor stövlar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nya supermjuka Danele kvinnor skor Casual stövlar Ankle,Specialgjorda Bling Breckelles Sexy klackar,Ara Knokke 46 TV5 1211486, skor con Tacco kvinnor, svart (svart 01), 41 EU,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

nyA Dansko Raina Chestnut Buröd Calf Booslipss, kvinnor Storlek 38 (7.5 -8) 165,Adidas NMD R2 SNS grå Melange Storlek 10.5 Yeezy Yzy PK skor N Studs,

nyA NIB PRADA röd SANDALS HEELS MULES LEASTER KILTIE BUCKLE SUMMER BOX 37.5 RARE,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Lorita skor dyra nervo kvinna naturligt läder lor5714.ne.01,Nytt i låda Dansko Shirley taupe storlek 38,Flyg London Bobi läder Wedge,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

NIKE AIR MAX 95 ID vit COOL GREAK GREE storA KVINNOR,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Adidas Superstjärna med Glitter silver och Studded silver,GIOHEL ITALIEN SANDAL SABOT PANTOLETTEN SLIP -ON LEADER BLAK 44,Pollini kvinnoskor Wedges bspringaaa Natural läder, sa1673ci07rf0904 tyg,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

HAFLINGER TORBEN GRAFIT GREE blå SLIPPERS KVINNOR KVINNOR KVINNOR,2011 Nike Air Max 2012 vit Metallic Platinum springaning skor Storlek 5.5 160.00,

Prada GunMetal grå Studerade Buckles -skor.Storlek Eur.36.5,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Skor APEPAZZA kvinna Slippers blå Naturligt läder MRS02 -MB,

Delningar

Ny NIKE KVINNors METCON 3 Training skor storLEK 7, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.