Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • ADIDAS WMNS PRIMEKNIT FLASHBACK skor VITE BY2792 US kvinnor SZ 5 -11 kanye,
  • tweet
Skor Harley Davidson Mrs T. Mguld Natural läder läder läder hdc976ai4y0 -200  nya produkter nyhet objekt

Delningar

Eileen Fisher Ely Sandal Dune läder Storlek 9 (Retail 225),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

herr Nike skor Storlek 12 springaning Roshe One Premium Plus Track Sports blå Crimson,NIB Antar att Jin stövlar 9M cowpojkartövlar,Spm kvinnor 7434 742 stövelskor av läder,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

NEW NIKE HYPERDUNK LUNArlON = Storlek 13 = MEN S BASKETBALL skor 685777 -603,Ara Havanna 79 VC0 1227229, Ciapate kvinnor, Beige (Taupe, Titan 75), 43 EU,EUC Rachel Comey Coopa Block klackstorlek 9,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

TOPSHOP TEAL GREN SUEDE LEADER PLATTFORM skor UK 7 EUR 40 US 9.5 ny,NIKE KVINNORS FLYGZoom PEGASUS 34 skor knappt grå djup djungel 8880560 008,

Palomitas med kil -skor, sandaler, flätade bspringaaa -db17,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NIB Tory Burch miller sandaler.Storlek 9.Vintagebspringaaa färg.,OluKai Kulpa Kai Sandal,Kvinnor nomadiskt sinnestillstånd jc sandaler röda sandaler,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Manolo Blahnik Fibiana Satin Crystal Jewel Buckle Mule Navy blå 41EU 11 US 965 ,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Skor ADIDAS kvinna skor BIANCO Naturligt läder, PU S85956,Liu jo skor kvinnor svart mocka sxx515p001222n,LK BENETT Robyn guld Glitter Pump NWT,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Adidas Stan Smith W kvinnor Casual skor Linen Off vit,Havaianas Sandals Top maska silver EX 4.103.677 0001 Toe Separators ny,

Special -Beagle Print Slip Ons for kvinnor -Free Shipping,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

GIFARO Pumpar plus stora kvinnor skor Multi -Colouröd XXL,

Delningar

ny Django och Juliette Dols Pewter kvinnor skor Casual Sandals Heeled, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.