Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • nyA skor Slipper -Orguld Pump -gr 37, 5 LP 199, -liv5533;,
  • tweet
Konversa Chuck Taylor All Star Hi Hi Hi Big Logo röd vit män kvinnor skor 165695C  nya exklusiva high-end

Delningar

Nya Django och Juliette Benito kvinnor skor Ankle,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

NIB TORY BURCH Lowell 2 IVORY Perforerad läderlogo Sandal klackar Storlek 9.5,Jimmy Choo Vanessa 85 Crystal Embelleished läder Pump,Nike Sz 10.5 Mid skor Blazer Studio Italienska läder 888870 -400 Blå vita herr,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ara Yale 26 KU2 Yale 1222031, skor Stringaaate Bröd kvinnor, (blå 02), 40 EU,Kreativa sandaler Linda Guncetal i läder för kvinnor, tillverkade i Italien Creative LIN,John Sandals Sandaler Sandalen läder Plastic Transparent Glitter silver 39,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nej.MARC FISHER HOBBY DARK GRÖN NIB Storlek 9,Nike kvinnor Air Max 1 springaning Trainer 319986 skor skor 034,

Storlek 8 KVINNORS NIKE OUTBÖRST SE FLRAL AJ8299 300 SEQUOIA VITT VOLT GLOW,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

TrödJE RABOTIN KALLAS BRÅDDA LEADERHELLER skor 37.5 ny ny,Pleaser Xtreme - 8753TT,Eileen Fisher Kyra Beige Nubuck läder Strap Open Peep Toe Sandals 6.5,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Reebok kvinnor One Cushion skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Jerome C High klackar Gladiators Sandals Storlek 41 Made in ,Butter Bettina mocka Pump, 8.5,NIB JOIE a la plage denim och naturligt läder Sabin flat Sandal Slide sz 8,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Dolphin Print stövlar Mandala kvinnor Faux läder Bohemian YogaFast Shipping,Vionic Mules In Plus Storleks bspringaaa Pacific Rio guld Cork stor kvinnor skor,

Bed Stu Cobbler Series Strappy Wedge Platform Sandals Nleast och Rustic Storlek 7 NWOT,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Skechers Performance kvinnor Go Trail 2 Grip Comfort Hi Top skor,

Delningar

Asics Gel -Nimbus 19 kvinnor springaning Tränare T750N skor skor 0632, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.