Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Converse kvinna skor skor Casual Art All Star Ox duk LTD 1c278 defekt,
  • tweet
Splitter ny Dr Martens DMs Wilton Tan läder läder läder stövlar Storlek UK 6  gratis frakt över hela världen

Delningar

NIB ny AUTHENTISK DIOR JADIOR SLINGBACK RIBBON BLAND BLAK LEATER storA 40.5,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Fug Australien kvinnor skor sandaler plattforms konst.w 1002916 w luciana,Nya RAMIREZ 368 guld leader strappy sandaler skor tillverkade i Italien - DRESSY,Nike Air Max 2017 AT6168 001 Uk Storlek Youth 4 Euro 36.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Giuseppe Zanotti Beige mocka läder Sandals Kitten klackar w kristaller skor 39,Punk Cool kvinnor Rivet Lace Up Läther Hot Low Block Gladiator Ankle Sandal skor,kvinnor ECCO DAMARA 160182 Bronläder Strappy Sandals sz.37,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ny Acne Studios Indo Patent läder Mules - Sz 38, 1130,Autentisk Christian Dior 38.5 US 7.5 guld läder Logo Charm Thong Sandals A7,

ADIDAS URSPRUNG GAZELE PK PRIMEKNIT NAVY VITT MEN S 7 LIFESTYLE BY9779,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nya märken TED BAKER NAVY SKALETT TEXTILE skor HÖGA HELLER,Aetrex kvinnor Peyton läder Open Toe Casual Platform Sandals, Aqua, Storlek 8.5 USA,JEFFREY CAMPBEL Donut Hole -klackar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Sexig dekolte'Heel 13 från 35 till 44 Färg Cork skor kvinna mode Glamour,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Hunter Donne Gloss Chelsea Originals tirris Stivali di GOMMA Nera,Lady High klackar Prom skor Peep Toe Ankle Strap Sandaler Real Sheep läder Pumpar,SUPER STYLSH ny BLOCK PATENT LEATH SANDALS AV NINE WEST (NWOB),

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Min mänskliga ras blå och vit,Adidas Sambguldse W Skor Kvinnor,

Ash dams maravilias Tassel Boxcalf,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Atelje 71 kvinnor sAVANAH blå Lace -Up klackar skor 6.5 MediumDetaljons 325.00,

Delningar

Schutz Brush Sand Nude Natural Amaista mocka Sky hög klack Platform Sandaler, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.