Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • herr Nike skor Storlek 12 springaning Roshe One Premium Plus Track Sports blå Crimson,
  • tweet
Skor VIA ROMA 15 15 15 Kvinna skor Trendy svart mocka 2916CAM -NE  gratis frakt över hela världen

Delningar

Spm kvinnor 7434 742 stövelskor av läder,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Ara Havanna 79 VC0 1227229, Ciapate kvinnor, Beige (Taupe, Titan 75), 43 EU,Palomitas med kil -skor, sandaler, flätade bspringaaa -db17,EUC Rachel Comey Coopa Block klackstorlek 9,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Manolo Blahnik Fibiana Satin Crystal Jewel Buckle Mule Navy blå 41EU 11 US 965 ,TOPSHOP TEAL GREN SUEDE LEADER PLATTFORM skor UK 7 EUR 40 US 9.5 ny,NIKE KVINNORS FLYGZoom PEGASUS 34 skor knappt grå djup djungel 8880560 008,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

NIB Tory Burch miller sandaler.Storlek 9.Vintagebspringaaa färg.,OluKai Kulpa Kai Sandal,

GIFARO Pumpar plus stora kvinnor skor Multi -Colouröd XXL,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Kvinnor nomadiskt sinnestillstånd jc sandaler röda sandaler,Skor ADIDAS kvinna skor BIANCO Naturligt läder, PU S85956,Liu jo skor kvinnor svart mocka sxx515p001222n,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Caf é fir 65533;65533;svart skor kvinna svart pu, rafia ihf925010,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

LK BENETT Robyn guld Glitter Pump NWT,Adidas Stan Smith W kvinnor Casual skor Linen Off vit,Havaianas Sandals Top maska silver EX 4.103.677 0001 Toe Separators ny,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Special -Beagle Print Slip Ons for kvinnor -Free Shipping,ny Django och Juliette Dols Pewter kvinnor skor Casual Sandals Heeled,

690 JIMY CHOO Genuine läder Pointy Toe Pump klackar EU 42, USA 11,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Prada damskor tes denim ibiscus vit amarato,

Delningar

MADDEN FLICKA Devon kvinnor läder Side Zip Ankle stövlar Stone Paris bspringaaa, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.