Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • skor Hogan kvinnor - läder (HXW2220M46875P),
  • tweet
nyA balansMENS MX624 CROSS TÅGOR, WALKER EXTRA EXTRA EXTRA WIDE 6E nyA storLEK 8 –15  spara på clearance

Delningar

Nv1011 kvinnor Sandals L'AUTRE CHOSE kvinnor multifärgad,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Anthropologie Wright Tapestry stövlar by Designer MEHER KAKALIA Sz 38 EU 398,herr nike (922478 -006) Zoom Train Command Train Train Train Train Train Train Train Train Train Train skor (28G),Pleaser FLAMINGO -800 -14,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Franska tunga Kvinnor Platform Sandaler Grå storlek 8 USA 39 EU,NIKE kvinnor Nike Free Rn springaning 2018 Sun AH5208 -800 SEA CORAL Storlek 8,Mizuno Wave Horizon 3 kvinnor springaning skor - blå,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Pump för Repetto Camille Patent Ballerina,DEREK LAM Lace Up läder Sandals Storlek 40 US 10 790,

Booker kort Buckle läder stövlar 10263 Spice bspringaaa S6.5 275,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Finn Comfort Palma sommar skor Sandaler med Insoles Storlek 36 Beige läder ny,Clarks CLARKS kvinnor Marana Trudy Mode Boot 09 - Pick SZ Färg.,kvinnor Nightclub Thigh stövlar Mirror lackläder hög klack Over The Knee stövlar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Demonia Camel Stack vit lädertte Platform Goth Punk Ankle Boot 6 -12,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

35; AVEC modeRATION Slippers Fur Sandals kvinnor Dusch 65533;65533is;Slip on luxury Storlek UK 7 EU 40,Tory Burch May 100mm Platform Sandals 864, Målad Iris, 7 USA,Förenade kungariket Celeris GRACE KELLY Läckeris High Ankle Boot Sz 39 Hästryggning,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Christian Louboutin Coralta Mia 100 utsmyckade plakanpumpar med glitter 41,Schutz Monicah Pearl vit Woven hög klack Wedge Platform Ankle Strap Sandaler,

Bambi och Thumper Wild Flower Variant KVINNOR Martin stövlar Disney,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Converse CT AS CORE röd OX skor skor M9696 Sz 5 -10 Limited Storlek,

Delningar

Ny 180 Soft kvinnor Ballena Ankle Booslipss skor 7M 7.5M Kaffe, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.