Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Donald J Pliner kvinnor Knoted Wedge Slide - Pick SZ Färg.,
  • tweet
Nike Blazer Mid Mid Mid Metric QS US9.5  stor rabatt

Delningar

Sydney bspringaaa Cork hög klack Sandal Navy blå Storlek 39 Vegan Läder,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike Air Max 1 Premium SC Storlek UK 5 EU 38.5 AA0512 -004,Nike Air Force 1'07 womherr retro casual skor tränare vit ah0287 -103,Tory Burch kvinnor skor Storlek 10.5 NIB klackar Sandaler Läder,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

NIB Christian Louboutin señora 100 Jean Denis Hawaii blå Sandal Pumps Storlek 36.5,Valentino som Designer kvinna stövlar Storlek 10, tillverkad i Italien, högklackade skor,Stella Mcbiltney Snakeskin Texture Slingback Esfarille kvinnor Sandals Storlek 37,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike Air Huarache Kör Port Wine Cream Multi Storlek kvinnor springaning skor,DC skor CHESEA PLUS SE BLAK ADJS300231 BL0 WOMES UK StorlekS 5 - 8,

Adidas F36215 springa Falcon springaning skor vita skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Ny PAUL grön Storlek 8 DAISY blåsh Metallic Slide Sandals skor,MANOLO BLOHNIK Hangisi Pump sz 39,Nike Air Max 1 Liberty of London QS Burgundy UK 8 US 10.5 EUR 42.5 CM 27.5,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

F5886 Sneeaker kvinna vävnaden silver Slot Edge Vintage lapp på sko kvinna,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Mina damer VAN DAL BARBRA ÄR VIKTIGA LÅGA HEEL SLINGBACK SLIP PÅ SUMMAR SANDALS,MÅSTE SE FABULOUS 2015 NWOT ny balans530 W530MOW KVINNOR 12 B,NIKE kvinnor SF AF1 MID IVORY VITE MARS STONE AA3966 SÄRSKILD FLYGFORCE,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

BNWB KVINNORS FRYE TYR TVUBER ZIP BROR LEADER US Storlek 6.5 (UK 4.5 -EUR 37),GIVENCHY vit läder Strappy Crödver trä Heel Platform Sandals 36,

COSTUME NATIONAL 1115930 Pund -Toe Ankle stövlar, svart, 9.5 USA 39.5 EU,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Columbia KVINNOR MINX MID II OMNI HELT VATTENPROOF WINTER BOOTS,

Delningar

Gabor Low Heel Ankle stövlar Trudy - 95.633, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.