Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Kvinnor Adidas CQ2207 Stan Smith Springaaskor Vita orangea skor,
  • tweet
Nike kvinnor Free RN RN RN 2017 springaning skor blå vit Storlek 7.5  bästa erbjudande

Delningar

Nike kvinnor Air Max Thea PRM springaning Trainers 616723 skor skor 900,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Ny i ruta ASICS Nimbus 12 Storlek 9,kvinnor nike wmans air max 1 - 3198603 - storA grå,Dries Van Noten Ribbon High klackar EU 39.5 US 8.5 -9,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Stunning Twin -Set Simona Barbieri Tan läder klackar skor ny UK 6 Eur 39,Gissa A298 svarta mockaskor kvinnor stövlar eu 35,eu 37,Vintage Salvatore Ferragamo läder Navy blå Bow skor 8 1 2 AAAAA,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

LOEFFLER RANDALL kvinnor Caspar Strappy (läder) Slide Sandal - Pick SZ Färg.,SEXY sandaler, Strass plateau, häl 12 35 -41 ChaMPAGNE skor Bride GLAMOR,

kvinnor hög klack Stiletto Hollow Out Knee High Boot Buckle Sandal skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

BNWT ZARA KVINNA SVART HÖG HEEL STRETH SOCK LEADER ANKLE BOOTS Ref. 5106 101,Christian Louboutin Almeria 120 Calf Wedges Storlek EU 38 UK 5 BNWB,Ny balans X Livlig CRV Mul SD5205LIK Män Kvinnor Mode Casual Sandal Slide,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

ny sz 12 42 Jimmy Choo Romy silver Star Grove Glitter Point Toe Pump skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Merrell herr Bilaga Trak Moc Cloudy Hiking skor Storlek 8.5 (401257),Reebok x Face Stockholms LX 8500 V72569 kvinnor Storlek US 5.5 ny 100% Autentic,NIB RAG OCH BONE WYATT LEOPARD PRINT POny HAIR BEHÖVER SANDALS PUMPS 37.5 595,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Fabriken i Vans Anaheim 93 DX T -Strap Sneeaker Storlek 6 nwt sällsynta skåpbilar,Pumpar Kvinnor Tamara Patent Bordeaux med färgad päls,

ny Dr Martens kvinnor kvinnor 65533;'Rahand 5533s Storlek 9 Parkway Jinelle skor Pump klackar Oxford Lace -Up,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

kvinnor bspringaaa Studded Cowgirl stövlar guld Genuine läder Snipp Toe,

Delningar

kvinnor Rhinestone Pointy Toe Ankle Strap silver Kitten klackar Shinny skor Sequin, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.