Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • NIKE WMNS LUFTMAX 2014 WEMENS RUNNING 621078,
  • tweet
Marc av av av Marc Jacobs Sandal Bijoux, Bijoux Sandal  billig grossist

Delningar

nyA Bed Stu Henna Sandal läder Boho Hippie Strappy Teak Rustic Nectar Lux,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

TORY BURGH 200077 svarta guldsammet Strappy plattformsandaler sz.8.5 M ny,Skor Borbonese kvinna skor Trendy Cream läder Natural 6dq90g91 -t02,GIUSEPPE ZANOTTI Beige läder Multi - Jeweld Kitten häl Mules Sz 37 1 2 US 7.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Rupert Sanderson Celine -skor,Schutz Amaista Platform HÖGA HEEL PEEP TOE Sandal blå mocka Sz 9 200 NIB,SKYDD Kvinnor kadey - Lee Open Toe Casual läder Knoechel Strap Sandals Beige,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Bz223 Islo -skor svarta vita kvinnor sandaler Textil EU 36,eu 37,eu 38,eu 39,nyA Balansynle 1 springaning skor skor b19 218 Storlek 37,5,

CHRISTIAN LOUBOUTIN AUDREY 100mm svart Strappy Glitter klackar 38.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

ny Balans skor x -90 Verdon vit msx90crh,Louboutin ” Mycket Rich 120 Burma EU36.5, US6.5, UK3.5,Varor B Urspspringaaaglig klassisk Dr Martens 8 hål 1460 Pascal lila Patent,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

KVINNOR NIKE LUNAREPIC FLYKNIT lila 88677 -501 storLEK 8.5 INGEN BOX,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

E6058 (utan box) Sandalo kvinnor vit Camper skor Sandal skor kvinna,nyA KVINNOR FRAM5533;65533; Maison Martin Margiela MM6 Hi -Top Navy blå -Wht skor37 7,NIB CHRISTIAN LOUBOUTIN GREE SUEDE CORSINI BUCKLE PLATTFORM PUMPS 37 SANDALS,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Thierry Rabotin kvinnor mocka Nylon Block Heel Sandals bspringaaa Storlek 41 11,skor Diadora 2.0 Kvinna Azzurro Fabric mocka 160825 -70120,

ANTHROPOLOGIE ÖPPENARBETE LAUREL BOOTS Sz 38 (AS),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

GIOHEL ITALIEN SANDALS SANDALEN PANTOLETTEN SLIP -ON VEGAN BLAND BLAND 43,

Delningar

Multipärgade springaning skor Joma Tc.Sima Lady w 703, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.