Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Reebok Detroit röd Wings herr skor Storlek 8 -Ny ruta,
  • tweet
Vintage Eddie Bauer läder & Gummi Ankle Mocasin Mocasin Mocasin Boot for kvinnor Storlek 10M  rabattförsäljning

Delningar

Vionic kvinnor Dreams Brewstone Brewstone -Storlek 8.5 Medium stövlar Storlek,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

LAMO LAMOFOTWER GENUIN AUSTRALIEN SHEPSPIN BOOTS,Slip -on -utomhus Strappy Sandals med vinsmak för druvdruvor,PRADA 6.5 skor Nude Patent läder tränare 36.5 Tåg Low Top Miu Miu YSL,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike Wmns Air Foamposite One'Glitter 'storlek 7.5,Nike Air Foamposite One Summit vit Marble kvinnor 65533;65533;s Storlek 9.5 MEN FRAM5533;;s Storlek 8,V 1969 Italia kvinnor skor C53 NAPPA JEANS,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Coconut Collection by Mattisse Astoria Snake Print Ankle Booslips Storlek 8,Gioseppo Ioana kvinna orange 90791,

Brand ny Cabello Comfort 5250 -27 kvinnor läder stövlar Made in Turkey,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Munro kvinnor Abby Peep Toe Casual Slingback Sandals, Taupe, Storlek 10.5 US 8.5 U,MIU MIU MIU SCHUHWERK FRAU DECOLLETE LEVER,Plattformän Kvinnor utför utför utför utför utför utför 655333;Sandaler Fluffy Wedge Flip Flops Luxemburgy UK 5 EU 38 Heel sommar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Saucony HURRICANE ISO 4 kvinnor springaning skor -grå,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Cole Haan kvinnor Flat Sandals grå Storlek 6.5 US 37.5 EU,NWOB -PROFET PLATTFORM KOMFORT ORTHOPEC SANDALS storLEK 7,NIB ECCO Soft 7 blå Perforöd läder Sneeaker Storlek EUR 38 US 7 - 7.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NIKE BLAKER LÅG SP PEDRO LOURENCO VITT WOMNER SZ 11 -MENS 9.5,Nio West Gaffer Dark bspringaaa Pointed Toe Pump storlek 9.5,

Clarks herr Unwilmore Bay sommar Sandals Extra Comfortable UK 8,9,11 G,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

kvinnor rieker casual strappy sandaler v9463,

Delningar

Vårens stegNomys Sandaler Blå Multi Ny, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.