Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Auth VIA SPIGA bspringaaa Alligator Print läder Zip hög klack stövlar kvinnor Storlek 7.5,
  • tweet
MIU MIU PIRITE KALIZATUR kvinnor skor guld HEELS storLEK 38 38 38 ITALIEN  Vi erbjuder olika kända varumärken

Delningar

kvinnor Gladiator Knee High Rome Sandals stövlar Punk Buckle Strap High klackar skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Wedge skor Mephisto Fanie SP R i röd Nabuk skor kvinnor,TEVA ANCANTA THONG KVINNOR SANDALS ARCTIC Forest US 10 UK 8 EU 41,F2620 Sneeaker kvinna silver Hogan h222 Skor H Stor sko kvinna,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Cole Haan Slip -on Pumpar.Två centimeter häl.Storlek 7.5.,Christian Louboutin Altrakna Peep Toe Platform Booslips US5 ny In Box 1495,Pumpar Salvatore Ferragamo Vara Shine kvinnor mocka (variashine 06939),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Morgan Hammröd Stud Sandal grå, grå, Storlek 7.0 ygBl,Kvinnors par av Cirkel G, bspringaaaa, Storlek 7.5, cowpojkartövlar.Ny, aldrig sliten,

Nike Air Force 1 Camo Chambrey blå blå Ribbon 308038 441 WMNS SZ 11,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NIB 229 Designer Country Road Trenery LEATER BOOTS Franska flottan Italienska 38 - 41,Adidas Stella Macbiltney -skor,Ara Andros -St, 110 MJ3 Stivali kvinnor, svart (svart (svart 61)), 37,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Scholl Tiara Bioprint Flops Sandals Clogs Slippers kvinnor Wedge,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike Air Max 90 Ultra,Louboutin sz 40 USA sz 9 mörka bspringaaaa flanellspringaaprispumpar med två tum klackar,Isabel Marant kvinnor Zip Up Ankle Cowboy Western Booslipss bspringaaa mocka läder 37 7,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

TEVA KVINNORS HURRICANE XLT2 COMFY gående SANDAL,Kvinnor storlek 8 mcm gympaskor,

Sergio Rossi Python -skor 5 35 -rött,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Rebecca Sanver bspringaaa läder Zip Up Studded Knee höga stövlar klackar Euron 38, sz 7,

Delningar

Skor POESIE VENEZIANE kvinna flowers FIN1647 -17, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.