Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike Free 4.0 Flyktiga springaning skor kvinnor Storlek 9.5 Träning skor blå vit,
  • tweet
Helle Comfort'Tota Comfort'Tota Comfort'Tota 'Natural Rumi Patent läder Sandal kvinnor Storlek 36  4.5 -5 M  underbar

Delningar

Sandaler för vårsteg Sadler Röd ny,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

BIKBERGS skor Läder blå Storlek 38 US 8,Mint Jessica Simpson kvinnor stövlar work stövlar Tan skor Storlek,Korpar av Saucony Caliber TR storlek 9 helt nya med etiketter och lådor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

FLAMINGO -809UVT, 8''Heel 4'- Plattform UV -reaktive Ankle Strap Sandal av Pleaser,KVINNA av GEMENSAMMA PROJEKT Minnimalist läder Toe Sandals Sz 40 (9 -9.5),Manolo Blahnik blå Hangisi Crystal -buckle sammet 70mm Pumpar, 35.5 EU 1025.00,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

nyA Karl Lagerfeld Paris Daine mocka Platform Pump skor Storlek.6Midnight blå,BÖRERY I BOX BRÅD SUEDE TASSEL PLATTFORM HÖGA HEELSRÄTTEN BÖRJAR storLEK 40 UK 7,

Klassiska produkter b original 8 hål Dr marten 1460 pascal patent purpur,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Mizuno kvinnor Wave Rider 21, Patriot blå, Diverse Storleks, 410974.5100,NWT ZARA LEATH ANKLE BOOT MED ROND HEEL REF 6165 301 SZ 7.5 PRICERAD FÖR SEL,MERREL Bare Access Flex 2 E -Mes J52440 Trail springaning Athletic skor kvinnor ny,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

NIKE AIR MAX TORCH 3 MEN skor BLAND storLEK 8 USA,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

nyA Fila Disruptor S Low 10436.30H Kvinnors Skoutbildare skor SALE,NEW Converse One Star Platform läder skor - vit - Storlek 9US (B95),_STUDIEringaV IVORY DR. MARTENS STRAPY SLIP OM CUSHION SOLE storLEK 6 US EURO 37 EUC,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Zara kvinnor skor Sz 7.5 röd Bead läder Pump Nwt Ref 1224 301,KG av Kurt Geiger kvinnor röd Animal Deljus skor BNIB och matchande väska,

Män 11 USA Nike Tennis klassiskt 1970 -tal 80 -tal,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Kongrönera Chuck Taylor All Star blå Metallic kvinnor Lo -tränare,

Delningar

TOPSHOP LYCKLIG REAL LEADPLATTORM HEELS skor ANKLE BOOTS 5 387.5 ny ny, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.