Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Skor TOSCA blå kvinna svart Naturlig läder SS1902S028 -C99,
  • tweet
NEW Authentic Valentino Garavani Garavani Garavani {65533;65533;Rockhingst {65533;65533; grön läder Gladiator Sandals 41  snabb leverans

Delningar

nyA Valentino Logo röd Pool Slides Sandals Sz 8 eller 8.5 USA 42,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

MIZ MOOZ LEATER BORTAR SLOANNE CHARCOAL NEW 3637 40 41,CONVERSE specialutgåva Kvinnor 163300 KVINNOR PARTCLE skor Springaa Sommar,På Cloud herr Cloud springaning skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Converse skor Sneeker mocka kvinna grön eller grå Artikel 129020c - 129021c,Skor Adidas kvinna ARANTIONE PU, tyg bw1239,APL ATHLETIC FRAMDRIVNINGSETIKETT - Tekhloom Pro Metallic Pearl vit skor - 9 NIB,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ADIDAS ZX FLUX FOTO PRINT PACK CITYSCAPE PRISM BOST BLAK TRYCK blå WYTE 9.5,ny I BOX A.S. 98 LEADER FOOT -BED SANDALS SZ 39 –8.5 9,

Boot Spectrum Sock Storlek 6 EUR 36 Ny 198 orange Metalic klackar,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Salvatore Ferragamo Glad Ankle Sandals Liz Print Reptilläder skor 8.5 B 725,CHRISTIAN LOUBOUTIN silver Lizard Slingback, Storlek 40.5 Skor,Ögonkjol Ankle Stövlar Läder Bspringaaa 175431,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

YCKLIG BI -KOLOR BROR LEADER HÖG -HEEL PUNKT STA STA STA STA SLINGBACK 39 BOX,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Reed Krakoff Grå krimskrams rutnät Storlek 8US MSRP 590,OLUKAI NOHEA MESH ROCK CANOE 10188 -RK12 MENS SLIP PÅ SHES storLEK 10,HjärtWings District Genuine läder Western Cowboy stövlar Engraved Snipp Toe Sand,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Skor PHILOPPA modeLL Man skor Trendy grå mocka clluxn 07 -gr,Ivanka Trump kvinnor Liah läder Cap Toe SlingBack D -orsay, guld Multi, Storlek 9.0,

Chloe Beige läder Ankle Strap High Cork Wedge Heel Peep Toe Platform Sandaler,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Gianvito Rossi silver Pony Hårpumpar,

Delningar

SHES NEOSENS S560 BEGRÄNSAD SKIN EBOny S560 BEGRÄNSAD SKIN, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.