Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • FILIPPA modeLLER KVINNORS HUVUDTbilDARE skor ny PARIS VITT 379,
  • tweet
skor Camper kvinna svart svart svart Natural läder K200485 -014  online billigt

Delningar

Barclay Japonica Floral duk Wedge Heel skor kvinnor Sz 39 USA 7.5 Japan NEW,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Bspringaaao Magli Elettra mocka Pump,EILEEN FISHER Kerby Sandal Platinum Metallic mocka Storlek 8M 235 Detaljhandel,Pleaser aspir - 1018,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

ny Sällsynt VT60s bspringaaa läder Eleven Court skor UK5 US8,Skor valhävse kvinnor blå läder, pu 32514bl,Adidas Temper springa grå ny,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Emu skor 035042 grå 25 65533; 65533;65533; 6553333;,Asiater Gellyte Iii H8B6L1725 beige halfskor,

kvinnor skor Haute Couture 36 EU Pumpar blå Satin AM868 -36,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Earth Tidal kvinnor Comfortable läder Gladiator Flat Sandals,stövlar Scooby Retro kvinnorStordansk hund Faux Läder Handgjorda skor,Fittflop Lotslips Shimmer Crystal Artisan guld kvinnor Sandals Flip Flops,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

kvinnor Fly London Yuzu Idra läder Peep Toe Lace Up Back Wedge Sandals UK 3 -9,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike Air Max 97 kvinnor 921733 -003 Neon grön Volt sz.7.5US wnn 100% Autentic DS,Nike kvinnor Lunarglide 8 Shield kvinnor springaning Trainers 849 skor 007,EUC Rachel Comey Coopa Block klackstorlek 9,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NIKE ZOOM PEGASUS 35 herr springaning skor Storlek 10.5 EUC,Milda Själar kvinnor Nita läder Lace Up Demi Wedge skor,

Fisjodsuna tlr31 Orthopadiska sandaler,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Skechers Skech -Air Deluxe Nighttide Air Sole kvinnor springaning skor skor,

Delningar

Xelemänt 2505 Rättfärdiga kvinnors motorcykelostövlar - Sz 8.5 M, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.