Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Aquazzura skor mocka Gladiator skor UK6.5, EU40 BNWOB,
  • tweet
F5886 Sneeaker kvinna vävnaden silver Slot Edge Edge Edge Vintage lapp på sko kvinna  grossistpriser

Delningar

KOPA 18 TR PREMIUM,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Rockport Total Motion Cerelia Calanthe kvinnor Pumpar Wedge Heel kvinnor skor,NIKE W Air Zoom Mariah Fk Racer AA0521 -007 BLAK Storlek 6.5,Dguldthyd skor kvinnor bl å laura naturligt läder 01 -bl,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

F -Troupe Tweed Slip on Trainers storlek 8,MARNI skor 084104 gul Handsombar 65533;65533; MultiFärg 36,4us Cesare paciotti Kvinnliga skor sandaler Plats Casual Art.H8d6,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Splitter ny I Box SCHUTZ Lucina röd läder Ankle Strap Pumpar klackar Sz 8.5 M 325,NIB KVINNOR Rebecca Minkoff BLAK Gladiator Sandal Storlek 6, 6.5 450,

Genuine läder Casual Comfy Wedge Sandals Springaa sommar kvinnor skor (Beige),

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Häpnadsväckande sommar Fuchsia Hälar,MAISON MARGIELA Beige läder Slim Block Heel Peent -Toe klackar Pumpar 40,ELIE -plattforherr glidning på Mule Leopard Print hög klack Sandal 604 -CIDNEY Fuchsia,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Luciano Padovan Mules Pumpar i grön -orange Storlek 38 de like ny,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

TORS TMS PLANG U SUede klassiska bspringaaaa skor,Sällsynta ny Von Dutch Cross Platform flip flop glider svart 7.5 140,NIB 570 PRADA Mörkbspringaaa mocka open -toe fotboja Trap pumpar högklackade skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Gladiator kvinnor Metal Chain Open Toe High Block klackar Sandals Party skor Pumpar,ny JEFFREY CAMPBEL 215 svart EVIDENTE Peep toe over the Kneestövlar skor SZ 6,

Nike Air Max 1 Hyperbaise Storlek 5.5 (uk) BNIB,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Fantastisk rödtweiler Print Slip Ons for kvinnor -Free Shipping,

Delningar

GUESS Anima Mes Booslipss storlek 8, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.