Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Stiletto Buckle hög klack,
  • tweet
kvinnor Over Knee Thigh höga stövlar Snakeskin Pointed Pointed Pointed Toe Long skor Stilettos Hot  100% prisgaranti

Delningar

Nya balansskor kvinnor Azzurro pu, tyg ws57wb,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Chaco Z Cloud s,Felmini -skor svart kvinna naturligt läder 9222lav -ne,Donald J Pliner Couture Slickes Cone Heel Mules Sandals skor Texturerade Peep 6M,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

100% Autentisk Hogan skor skor Storlek 38 - lila,Propet Rostade gående skor, av Collections Etc,Nike air max 90 Kvinnor beige mocka och textiltofflor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adidas skor kvinnor naturligt läder b41477,E8930 kvinnor gul neon skor PHILIPPE modeLL skor mocka sko kvinna,

Öppna pumpar Sergio rossi svart mocka 40 mycket bra skick i Italien,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Retro Alice in Wonderland bröllop Bridal Eget Dekoupage skor.UK Storlek 3 -8,Plattform Sandaler lila lila Bow Heel 13 Satin Sexy Elegant Pleaser TEEZE - 56,kvinnor Nike Air Max 95 SE 918413 -102 Summit vit Summit vit ny Storlek 7,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Salvatore Ferragamo, Brida, svart Porcelana Napolak Calf, storlek 9.5B,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Liu JO p e 19 Flat Sandals kvinnor Pelle applikationer Jewel Patty,Nv195 kvinnor Sandals CARADEI KVINNA,Paola Ferri av Alba Moda, svarta sandaler av mocka,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NIKE AIR MAX 90 PENDLETON -ID svart -MULTI -KOLOR storA KVINNOR 5.5,ADIDAS URSPRUNG PRO modeLL COLEGIATE BURGGUNDY VITT GUM SOLE -BY4172,

Prada Kitten guld läder Loafers Slip On skor kvinnor kvinnor 5533;65533s;Storlek 11 U 41,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

TORY BURGH laxmönster, läderpumpar med klackar.9.5 M 225,

Delningar

Ariat Sz 7.5 B Fatbebis röd kvinnor 16460 Cowboy Western kort Riding stövlar Bling, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.