Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Franco Sarto bred Calf mocka Over -the -Knee stövlar Crimson Cocco Färg Sz 5M,
  • tweet
ICONIC BNWOB 5 YRU QOZMO SKY SKY SKY MEGA FLATORM PLATTFORM UTbilDARE BOOTS KAWAII GAGA  senaste stilar

Delningar

Jeffrey Campbell Hanger Ankle Boot Storlek 10 nyA Kvinnor MSRP 155,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

RON VITT PADAMAE BROR LEADER VATTEN RESISTANT KELSEA BOOTS storLEK 39 595,Apepazza skor multicolourerade kil,Adidas Originals ny York BB1190 Mint Trainers Storlek 9 herr Brand Ny FRI S H,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

DR. MARTENS KVINNA ANKLE BOOTER VINTER CASEAL FRI TID PASS 15672651,Via Spiga Jasmine High klackar Sandals 8,60769 Dekolte bspringaaa Paint Orthopadic tillhandahållen Footbed loren,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Keen Presidio II Side Zip vattentät Snow Winter Boot kvinnor 7 M bspringaaa 170,Ten Points Lace -up kvinnor Elise 323002 guld,

AGL Attilio Giusti Leombspringaaai bspringaaa läder Criss Cross Strap klackar kvinnor Storlek,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Skor skor STELLA MCCARTNEY skor tillverkade i ITALIEN kvinna guld 501741ww3 8095,Adidas Superatar 80s X Fotpatrull Fox vit Sz 12.5 NIB B34078,Cole och Haan Nike Air Storlek 9,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Salvatore Ferragamo Patent läder Pointed Toe Ankle Strap Heel Pumpar.Storlek 7.5,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Ny Nike Zoom Fly SP springaning skor vit blå grön AJ9282 -103 BNIB Storlek 15,NIKE FRI RN 2017 SOLSticE SZ MNS 10 _83294-001,Märken är lila skor med låda.storLEK 40 NO ÅTERBETALNING AV SLUTFÖRSÄLJNING,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

BRUNO MAGNO guld MESS SLÄPPER MED PEEP TOE storLEK 6 1 2B FÖRE,Paul Smith Magda Wedge,

Donald j Pliner Sandal klackar (Misty - 03T6) Brand Ny,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Snygga kläder med stövlar Stiletto Chunky klackar Stövlar Kvinna Stor Storlek 4 -15,

Delningar

BBGeneration läder Riding Boot Storlek 6.5, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.