Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike kvinnor Air More Upptempo Dark Stucco grön 917593 -001 Storlek 8.5 Ny,
  • tweet
skor Colmar Colmar Colmar 35603it -20%  sälja som heta kakor

Delningar

NIKE LUNARFLY 3 MENS RUNNING 487753,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

STUDNERING Salvatore Ferragamo bilamel Knee -High, Vintage läder stövlar. 8,läder Mid Heel skor, kvinnor läder Oxfords Pumpar Retro Handgjort F...,Gabor Rhodes kvinnor Classic Sandal vit,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ny Zara läder klackar Storlek 38,T.U.K Viva Low Creeper kvinnor blå Textile Creeper skor –42 EU,NWOB Nike Män 65533; Purge 5533s;Storlek 16.5 Zoom Hyperrev grön vit Basketball skor 835439 -301,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Reebok Fast Flexweve NT vit grå kvinnor springaning Training skor skor CN5620,Skor Clarks Kvinna svart Naturlig Läder 140772 -NE,

Sexiga Fringaae Sandals häl 15 från 36 till 44 vit Opakue Zip Platform Glamour Club,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

DIANE von FURSTENBERG skor 540754 Beige 7,Adidas Ultra Boost J röd vit Storlek 38,39,40 nyA OCH OVP,Valentino Couture Bow Pump i brons,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike Roshe One Wolf grå vit 511881 -023 Storlek 10.5 Ny i fält,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Merrell Agility Peak Flex 2 Mes Gore -Tex Trail Sneeker Charcol herr 8.5 M,Säng Stu Följstorlek 8 NIB,Rapport skor Storlek 5.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Naturalizer Dev bred Calf Heeled stövlar Saddle Tan (6.5),Jewel Badgley Mishka Gretchen Crystal Embalised Satin Sandals Sz7.5 NIB 99,

kvinnor MEPhISTO POLLY 226159 taupe läder Sandals Sz.36 ny,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Prada Calzature kvinnor grå Ghiaia mocka Trainers kvinnor EU 36.5 Storbritannien 3.5 Boxed,

Delningar

Jessica Simpson JS -RENDY kvinnor Rendy Ankle Booslips - Välj SZ Färg., förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.