Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Splitter ny Planet skor Spire 2 kvinnor Comfortable läder Flat Knee höga stövlar,
  • tweet
Autentic    Asics Gel Mission 3 SL herr gående skor (D) (9016)  märkeuttag

Delningar

Adidas kvinnor Volleyboll skor Sports Art.BA9268 CrazyFljus X W,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

DIOR FUSION TEKNISK FLÖDSTRYCK SVARTA skor 37 ny Tillverkad i Italien,Clarks sko 261309 orabella mia bspringaaa,Robert Clerrie mules 36,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

CHRISTIAN LOUBOUTIN röd Alligator Skin simple Round Toe klackar Pump 38.5,Född i herr Sail, Tobak i nöd, Storlek 8.0,BBGeneration läder Riding Boot Storlek 6.5,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

52815 auth RENE CAOVILLA svart CRYSTAL Wedge Esfarille Sandals skor 41,Adidas Stan Smith kvinnor skor skor Casual skor BB5164,

nyA balansTRUMENT 574 KLASSISK grönSVAROR 2019 FRI POST AUST,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

BELLE SIGERSON MORISON PUMPS storA 7.5 Ny och autentisk,Brand Ny Naot Papaki kvinnor Comfort Cushioned Orthotic Friendly läder Sandals,Poesi veneziane p19s damskor sandaler med häl jsa02 piombo,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Spinone Italiano Dog springaning skor for män -Free Shipping,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Josef Seibel kvinnor Lindsay Fisherman Sandal - Pick SZ Färg.,Christian Louboutin gul Pump (Eur).Sz 38 US Sz.7.5),kvinnor Round Toe High Block Heel Zip Over Knee Boot skor Platform Shiny Party Sz,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Lot av 3 e kvinnliga storlek 12 Airwalk skor Brand ny Never Word with Box and Tags,Christian Louboutin LALLA Sandaler Mulklackar spets gummi läder grönt lime,

LOREN 5239 svarta mockasandaler med bågstöd och kristaller Loren,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Freebird av Steven IRON BLAND BLAND LEADER RÖR 1 2 små SZ UP,

Delningar

BNIB STUDIERING AV EMBELLISHED RHINESTONE DIAMANTE PEEP TOE HEEL LÅT WEDGES, UK SZ 4, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.