Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • KVINNOR SHEAKERS KONVERSE EN STAR,
  • tweet
kvinnor Sling k &s &s &s Precious Beige Patent läder ny Storlek 41  kom att välja din egen sportstil

Delningar

ZARA TAUPE SUEDE LEADER LOUCHY LEG HÖGA HEEL BOOT storLEK UK 9 EU 42 US 11,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Salvatore Ferragamo Pumps Heep Storlek 7.5 USA Tan Nude Mint Condition,Camper right skor Lace Up Pumpar K200870 -001 med röd Heel, Brand ny, 39,Hoka One kvinnor 7.5 M Clayton springaning skor grön vit Sneeker Athletic,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Damskor ASH 6 (EU 39) Sandaler som är svarta kalvhår, mocka AH530 -39,Hogan a18g skor kvinna low skor hxw00n0564025q999 INTERAKTIE H Micr,nyA 130 Clear Weather män De bästa modeskorna i Santora VX,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

LOT AV HOLLLAND KVINNORS SKOTT MED LACER AKTIVT PURP lila NATURLEADER,Dries Van Noten NEW läder Embalished Sandals - Storlek 36,

Kvinnor som utför arbete 65533;65533; s Chaco Z1 Sandaler Pacman Storlek 9 Ny,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

AD497 QZED av ZAMAGNI -skor Svarta läderskor, fotkängor EU 35,EU 40,Fina själar Lyla kvinnor US 6 1 2 Peep Toe Slingback Heel Sandaler,Geox d airell c kvinnor gympaskor silver d642sc085c0434,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

kvinna's Teva Sandals Orkanen 3 Unwind Sunset Storlek 9 Original Box NWT,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

119.99 Saucony män Grid 9000 HT bspringaaa grön S70387 -2,Nike WMNS AIR HUARACHE RUN PRM -utbildare Beige vit 683818 -201,kvinnor Platform Heel skor 2 Blk Disressed PU Pleaser aldix - 20,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Saucony original jazz o w womherr tränare 1044 515,Neosens baladi, Mary Jane damer -grå -grå, storlek -3,

Escada Sport kvinnor FRAMTIDER FRAMTIDE 65533;s As500 Trainers vit (vit A100) 6.5 Storbritannien,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

REEBOK KLASSISK DMX SERIES 1000 herrar skor ny STYLE DV8744 skor,

Delningar

Premiata skor kvinnor bspringaaaläder naturligt Beth - 3464, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.