Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Adidas Performance kvinnor Irana Cross -Trainer skor - Select SZ Färg.,
  • tweet
Adidas Originals Originals Originals Tubular Dawn W kvinnor springaning skor skor Trainers Pick 1  bästa rykte

Delningar

Adidas deerup springaaaner sports damskor cg6264 grå gympaskor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Valentino Lace och Satin Plattfumpar,Dockers av Gerli 19pa240 damskor fotstövlar för stövlar,Naot kvinnor Lucente Closed Toe Classic pumpas, Navy, Storlek 10.0 US 8 UK,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Gissa kvinnor skor Court Ovia Real läder Cream FL5OVELAE08,Zara Snake Skin läder Court skor Storlek,Sam Edelmam Lace up, och Zipper back Ankle Dress Boot,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Kristofer kvinnor Mules blå Combo (blå) 2026,ALAIA BLAND HEEL 110mm Sandaler SHES Sz 37,

Skor blå kvinna Marin Cavallino Laminerade 6 Fwocuptoe -nvys,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

nyA SURRA VAIDER GREE VITT 08044 -301 SKATTBOARDING skor 7,Kongröne All Star Eget erbjudande nummer 36 och hälften,ADIDAS DUAL TREAT 2017 MENS BASKETtbALL BB8377 BY4179,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike -mäns skor nedförsbackor 9 -aq781 -003,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

kvinnor AGL 214649 beige lädersandaler till fotled sz.36.5,STEVE MADDEN SVERVE grön SNAKE PLATTFORM BOOTIE storLEK 8,Chloe Cobalt blå Patent och Crocodile läder Pump i storlek 38.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Skor med höga klackar 37,storlek oss 6 2 -7 (1 -post),Skor Kvinna svart Naturlig Läder 85N4 -NE,

SUPER kvinnor Flats Sandaler Rhinestone strand Gladiator skor kvinnor Plus Storlek 3 -15,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

PRADA svarta elfenbensskinnmulor sz 37 7 1,680,

Delningar

2019 Nike SB Zoom Janoski Mid RM Hantverkt mocka Cinder orange Storlek 8.5 AQ740 887, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.