Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Fendi grön Rain stövlar EU36,
  • tweet
Bella Vita kvinnor Toni II mocka mocka mocka Buckle Dress Mid -Calf stövlar skor BHFO 5585  80% rabatt

Delningar

BALLY skor 010827 bspringaaa 37,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

ny Francesco V. orange läder Tillverkat i italienska skor Storlek 41 US 11,ny balans 247ug Gul med vitt,STYLSH BRAND ny STEVE MADDEN KVINNERS GRANSKA LEATBOT storLEK 7M,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Brand ny Pegada Teri herr läder Comfy Cushioned Thongs Sandals tillverkad i Brasilien,10 WMNS8.5 MEN S NIKE METCON 4 PREM VITT BLAND 924594 107 Tillfällig körning,Nya kvinnor 10.5 NIKE Flystickade Lunar 2 lila springaning skor 160 620658 -001,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Sam Edelman E8645F4 kvinnor Pixie mode skor - Välj SZ Färg.,Columbia Powder Summit Mid kvinnor stövlar Storlek 9.5 NIB,

NWT Converse HARLEY QUNN All Star Chuck Taylor skor Limited Edition US 8W 6M,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Stonefly kvinnor Sandals skor 211062 075 Taupe bspringaaa (bspringaaa) pe19,Wmns Nike Air Zoom Vomero 13 XIII Lätta kolvita kvinnor som kör 922909 -002,gående Cradles kvinnor Zeno Closed Toe Ankle mode stövlar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

DR MARTENS 1460 Pascal Glitter Core röd 8 Eye Combat stövlar skor US 9 EUR 41 NWB,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

HLS stövlar - 30 -hål läder stövlar with Steel Toecap (Matt) Gothic Combat stövlar,Adidas av Stella Mcbiltney Asamina skor B35186 storlek 9.5,Storlek 34 -47 skor Platform Stiletto vit High,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Skor APEPAZZA kvinna Slippers blå Naturligt läder MRS02 -MB,Aquazzura Savoy 105 mocka Pump,

Moncler kvinna sandal sandal sandal Clemäntin 31 09a 0049800 0585 defekt,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Sports skor Ch bilolina Herrera Storlek 38 ny Nwt Free,

Delningar

HUNTER kvinnor Tall Original Rain BOOTS Storlek 9 NAVY GLOSS Vattensäker WFT1000RGL, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.