Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Msgm -skor kvinna sandalstyg multiFärg - 72d2,
  • tweet
Eb.a.gos skor 997761 997761 997761 grön 2.5  spara upp till 70%

Delningar

865 Gianvito Rossi Navy blå Marcy mocka Platform Sandal sz 9,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Schutz Jenina Bellini Nude Nubuck läder Mid Heel Single Sole Strappy Sandals,Nike Air Max Thea Kjcrd Wmns 71864602 grå halfskor,BY9819 Adidas kvinnor NMD XR1 W blå sesam,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nv1810 kvinnor Sandals Luciano Padovan kvinna blå,Gabor Rhodes kvinnor Classic Sandal vit,Gaudi'skor kvinnor Sandals High Nude 666572 -v0010,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Kvinnors skor brödt 37 EU skor bspringaaa Textile mocka AH900 -C,Dc nätt svart läder män åker skridskoskor,

Konverse p19s skor lågunisex 162058c Chuck 70 -ox,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Frye Sacha moto -brännkolet kapat fotkängor storlek 7,SCHOLL KVINNORS TVÄCKLIGA STRAFT FLOP FLUPS LUSAKA BLOCK LÄRARE,OSCAR DE LA RENTA Designer Metallic guld klackar Sandals Italien EU 39 Storbritannien 6 US 9,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

SALE NIKE AIR FORCE 1 HÖGA SÄRSKILDA OMRÅDEN HI CEDAR BLAND röd 857872 600 WMONS ny,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Todzi Enrico lugani 40 mocka kamelbspringaaa ny tillverkad i Italien Öppen leksak, 900 Christian Dior skor juvelad hög klack Croc Sandals Beige Storlek 36.5,Jessica Simpson kvinnor Aeralin läder Open Toe Casual Ankle, blå, Storlek 9.5 USA,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Flip -flops and träen skor Tory Burch kvinnor läder (12168017001),Corral Vintage Cowboy stövlar kvinnor bspringaaa läder Storlek 10,

Aerosols silver Star läder Mid Thick Heel Pumpar Välj Sz Färg,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Slips Slippers Flip Flops skor kvinnor Platform Slik Bow Slits strand Sanda,

Delningar

TOPSHOP TEAL GREN SUEDE LEADER PLATTFORM skor UK 7 EUR 40 US 9.5 ny, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.