Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Vic Mati självt självt självt självt.,
  • tweet
Hoka One Speedget 2 kanton blå Dress Dress Dress springaning skor kvinnor Storlek 8 ny   nyhetsartiklar

Delningar

VALENTINO Champagne Satin Pearl & Jeweld Strappy klackar Sandaler 40,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Kvinnliga skor Plattform Sandaler High klackar 15cm Vattentäta kvinnliga transparens,Diadora Martin Premium 174349C807 vitt,MIS CAPEZIO L580 Vintage kvinnor Storlek 7 Butterfly Cowgirl Western stövlar (b23),

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

NIB 975 VALENTINO Starstudded springaner Sneeaker skor kvinnor Tågare vit guld 41,Salvatore Ferragamo, Mod.Vara vit Bride, vit läder Sz 7 uk 37.5 en,Vintage Nike Air Fljus Storlek 17 herr Basketball skor 430899 -141 Vit blå S7A,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Vagabland Marja kep Chelsea stövlar stövlar booslipss Euro 38 ny,Ash -kvinnor gymnastikskor, tillfällig konst.rex 54561 defekt,

JCREW MONA Tweed PUMPS, storLEK 8, UTFÖRD,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

KATY PERY SCHUHWERK FRAU DECOLLETE WILDLEDER SCHWARTZ - 4C76,Nocona stövlar 7 B,Miu Miu Glitter Plattform skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Northside kvinnor Celeste Fullt Lined Slip On kort Snow Boot,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Christian Dior bspringaaa Sandals Silk Flower Detaljerade skor klackar 37 RSVP 595,Giohel röd klackar Pointy Toe Pump skor läder DECOLTE vit kvinna 42,Nike Wmns Air Vapormax Flystick 2 942843 -602 US 7.5 –8,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Josef Seibel kvinnor Lindsay Fisherman Sandal - Pick SZ Färg.,Art Heathrow 102 FM7 kvinnor, bspringaaa (Memphis Cuero) 38 EU,

Paul grön kvinnor Ally Belted läder Moto Boot Tobacco bspringaaa Combo Storlek 6.5 M,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Privilegierad skokvinna i sockel sammet multiFärg -c7d4,

Delningar

Converse One Star - Storlek 9.5 - ny - 161196C Ox Court lila vit Satin QS, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.