Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Viktoriacs Mans Dress stövlar Formal Casual Zipper Chelsea Ankle stövlar,
  • tweet
Martin Martin Martin stövlar Cross remmar Ankle Booslips kvinnor 10Cm Chunkly Heel Round Toe Knight stövlar Casual Court skor EU Storlek 35 -39  mest föredragna

Delningar

Rocky herr Rks0329 Rain Boot,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Vans Män's Classic läder Slip -on Trainers, blå,Clarks skor Män - läder (TRIGENICEVOsvart) 8.5 Storbritannien,Versace Jeans Man, tillfällig skor skor Free Time Rubber Code E0GRBSA2,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Rockport herr Storm Rider Plain Toe Boot Winterboot,Nunn Bush herrar Turner svart 9.5 M USA,Balamasa kvinnor Metal Buckles Zipper Patent -läder stövlar ABL12015,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Buffalo Woherrar Ch 459c -34 P2149f P2078x Low -Top skor,SKDOIUL Stor pojke Storlek 7 skor Trail springaning skor Springaablade Sport Slip on skor Mask Andable grå Storlek 6.5 (8066 -grå -39),

Nine Seven mocka läder Woherrar Point Toe Chunky Heel Lace Up mode Hand Över Knee Boot,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike - W Air Zoom Mariah FK Rac - 917658100,Svart (svart vit - volt - mörk grå) Nike herrar Free Rn Motion flygande skor,herr The Weaver 2 Eyet Derby skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Pelle Moda Woherrar Eden Dress Sandal Beige,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

DKny kvinnor Dara Pointed Toe Embrossed mode Loafers,Weit Woherrar Frosted Solid Closed -Toe stövlar med Rivet och Metal Buckles,Arche Woherrar, Lilly Slip -on Flat,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Naturalizer Kvinnors Michelle Pump,Svarta (svart 001) Nike herrar Air Max 90 läder springaning skor,

Earthys of Woherrar Essen Earthies Navy Printed mocka 11 M USA,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Coolway Cool av Woherrar Caila Boot,

Delningar

Simmar Män's Breeze Lace Loafers Navy, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.