Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Mina damer Booslipss, Super hög klack Thick Plus sammet Vattensäker Platform Martin stövlar Woherrar Fall Winter mode stövlar (Färg B, Storlek 34),
  • tweet
kvinnor Booslips Low klackar klackar klackar Mode Flat mocka Autumn skor Look Loop Casual utomhus Sports skor  lyx-märke

Delningar

Färgrika Dream - mode Mans skor 2019 Tillfälligt flyg Mes sommar Slip On Mans Loafers Sy Soft Sole Mans Skorver,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

EMPORIO ARMANI Formella tränare blå,ny balans herrar skor U410 BD Storlek 9US,RXL Lady, Springaa and Autumn,Thick -Soled,Casual skor British Wind skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ariat Butte Venttek Western Boot,Reebok Woherrar Crossfit Nano 5.0 Training skor,Chestnut Mephisto Mobrils Fernand svart läder, spetssko för bröda fötter,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

L.A.M.B. Woherrar Brook Dress Sandal,CUSHI DR.BRINKMANN kvinnor Halbskor, Sslipsfel, svart, 99909918 -1,

Hispanitas Trainer - 86894 Guinea,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Giuseppe Zanotti Kvinnliga Glitter Pumpar - klackar skor,Vuxna Unisex skor Lace Up läder och maska Casual Trainers Sport skor,Allhqmode Woherrar pull -on Kitten -klackar Blend Material Tilldelade färgskor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

För -Man Män's läder Steel Toe Work Rigger stövlar US Storlek 9 Tan,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Franco Sarto Woherrar Ella mode stövlar,SPM kvinnor Ankle stövlar bspringaaa, (bspringaaa) 17546072 008,Adidas Woherrar Supermoln Plus Thong,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Steve Madden kvinnor Kettle,Sandro & Co. Allan bspringaaa Chelsea BootMän's Casual & Modern WearStövel för demi,

Finn Comfort - Biscaya Indianröd Petka,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Woherrar skor Army grön Plus Storlek hög klacked Sandal s Hollowed out Popular Ladies Sandal,

Delningar

Gioseppo Woherrar 44150 Low -Top skor, röd, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.