Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Rocket Dog Woherrar Bentley Suspect Pu - Herman Knit Fabric Ankle Booslips,
  • tweet
Amblers kvinnor Aldershot Ladies Gibson Gibson Gibson  Beställ nu njut av stor rabatt

Delningar

AdeeSu kvinnor Bows hög klack Solid Uretan stövlar SXeo5110,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Högsta klacken The Woherrar Amber -41 Platform Sandal,KEEN Kvinnliga CNX Mercer Lace II springaning skor,Kenneth Cole Tuff Driver Män's läder Loafers,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ruying Female hivernal talons and bottes in the tail skor,Nike Unisex Vuxna 65533; [livräddande] 65533; Sb Check Solar CNVS Fitness skor,Adidas Prödator Lz TRX Fg stövlar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Aspiranter för Gel -KayanoFjäderfä Grå Fjäderfä Grå (HL7X1 -1212) (10.5 -Män),BOC för kvinnor, Breezy Wedge Heel Sandaler,

Skor för hårresande i herrläder, herrskor, modeskor, England, spetsiga skor för män,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

English Laundry herr Victoria skor,English Laundry Mans Landseer mode skor, bspringaaa, 11 M USA,Colmar mode -skor herr mocka grön,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Höga klackar för kvinnor Ynklig mun superhög klack Stiletto Single skor bröllop skor Silk Satin Hollow skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Lakai herrar Guymar Sport skor,Seavees Mans Hermosa Plimsol Universitet Sneeaker,Handgjord modesko mocka läder Ankle Boot s Man Winter Snow Värme Formal Män Boot Lace -up män skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Valle grön 17852 skor män 41,ny balans Woherrar Fresh Foam Cruz V2 Silent Rave Pack Trainers,

Kvinnliga Parti Boot Stretch Fabric Motorcycle Lady Lace Up The Knee High klackar Long stövlar skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Dimmi Kvinnors Explore Flat,

Delningar

Roper Woherrar American Beauty Moc, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.