Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Vandrande vaggar Kvinnors bästa klädpump,
  • tweet
J. Renee Woherrar Woherrar Woherrar Bambalina Pump svart Fabric Storlek 10 M  Fri frakt på alla beställningar

Delningar

skor de sport de type t - July, skor de jogging perméables à l 'air,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

CLARKS Män's Triflow Form (13, Blå),Gigant GR274 Romeo Män's Work Slip -on skor Loafers bspringaaa,Vandrande vaggar kvinnor Brielle,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

billo Pignatelli herrar 36Z0144GIOVEE10svart svart läder Lace -Up skor,ONCEFÖRSTA Män's Mes Andable Hiking skor Low Top skor,Aldo herr Pryven gående skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Eoyles y Boston Terrier Dogs Cactus Man's Slip Resistent ljusljus springaning skor,Nike herrar dual fusion Hills Mid Top läder stövlar,

Enzo Angiolini Kvinnors Daniana Riding Boot svart,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Handskor av allmänt intresse (svart, storlek 40 EU),Sexy hög klack Platform för kvinnor med lack upp Patent läder Chunky Heel Comfortable Ankle stövlar för Lady svart,Joie kvinnor Saima mode Boot,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Troentorp Kvinnors Mary Jane Clog Sandaler,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Geox Mans Mblade20 Combat Boot,Manliga studentskor, personliga Shooting Man Shooters,Sjuksköterska Mates Kvinnlig Jasmin Loafers,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Oaheson Cushioneng Sneeaker Trail springaning skor herr kvinnor Thin röd American Flag Patten,Adidas herr Energy Volley Boost 2.0,

Web Perkin kvinnor Platform High klackar Sexiga skor kort Plush Lining Winter Värme Boot Lady Mid -Calf stövlar,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

AdeeSu kvinnor Bucket -Style High klackar Uretan stövlar SXE04307,

Delningar

2019 Vårens nya skor Tide skor Mans Casual skor Män's Casual skor, Mans Koreanska version av Trend of vit Brock skor vit skor Mans Korean Casual skor (Färg vit, Storlek 6 US), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.