Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • LizForm Peep Toe Brudtand Kitten Heel Cutout Slingback Club Party Evening Dress Pump Low Heel,
  • tweet
Skechers Män's Equalizer 2.0 2.0 2.0 På spåret, svart, USA 7.5 WW  trendig

Delningar

kvinnor skor sommar ny Europe America Mode Lace -up Sandals Rough Heel läder Rome skor for Casual Dress Party och Evening Sandals,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Kenneth Cole ny York herrar Whyle skor,blåndstone Original Walnut bspringaaa Premium läder Dress stövlar 550 Series,Smyga Steve Quick herr Chukka stövlar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Svart (svart) Josef Seibel herrar Chance 08 Derbys,Mid -stövlar Kvinna Tjock med spetsiga stövlar Kvinnliga Stövlar Autumn och Winter 2018 Plus sammet hög klacked stövlar Slim,Gabor Palmer kvinnor Long stövlar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Rmrebecca ny herrar Casual skor England Ung No -Slip Andable skor Trend Classic Comfortable and Andable,Swims Breeze Wave Boat skor i flottan,

Alfani kvinnor Jadah Closed Toe Knee High mode stövlar, bspringaaa, Storlek 7.0,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Sigerson Morrison kvinnor Avis Flat Sandal,Nieloya Plus Big Storlek Man Sandals Män's Casual Sandals Lätta sommarskor Andliga Mes Man Flat,Yajie -stövlar, Mans Mode Ankle Boot s, Casual and Comfortable Sports Fleece Inside High Top Boot (Konventionell valfri) (Färg Svart, Storlek 8.5 UK),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Alegria Woherrar, bilina Thong Sandal Night Poppy 4,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

FHCGMX Julskor för vinterskor Män Läder, snöskor Pojke med anklar Stövlar med slitna skor,Hogan Man Time Active skor grå,FINDDU Woherrar Sandal s Bohemian sommar strand skor Sandal Gladiator Retro Flat klackar skor utomhus Casual,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nio West Woherrar Homespringaaa Synthetic mode skor,L'AUTRE CHOSE Kvinnors LDE02712CPBLAK svart mocka Sandaler,

Marc Fisher LTD kvinnor Bianka,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Aquatalia av Marvin K. kvinnor Dollie mocka Ankle Booslips,

Delningar

Prada Woherrar 3E6202 054 F0216 läder skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.