Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • AHELMET herrar Lace Up Derby skor Personlig mode Affärs Casual skor Pappa skor Work Formal Dress,
  • tweet
SPLNWTFHCNWCB Barnskor  Moderna pojkskor pojkskor pojkskor  dansande skor  till salu

Delningar

Sparrow kvinna Wedges sommar Sandals Rhinestone Bow Flower Slippers hög klacked Sandal Rest skor Honeymoon Pumpar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

ny balans Woherrar 220v1 skor, Tempo röd Sea Salt, 4 B USA,Vionic Woherrar Maris Wedge Sandaler i blå,Nike Woherrar Tech 2 3 4 längd Pant,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Balamasa sac à dos féminin,N Y L A Woherrar Tarah Wedge Sandal,FXNN Regnskrattar - Vattentäta mjuka läderskor med högt regn Stövlar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nunn Bush Fifth Ave Flex Plain Toe herrar Oxford,Snarare kvinnor Slippers strand Flip Flops dams Mode Bowie Flip Flops Lady mode Inomhus Slippers Slippers.,

Adidas - springafalk - G28971,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Merrell Woherrar Encore Q2 Ice Slip -on,Kol orange Skechers Män's Equalizer 3.0 - Sumnin Slip on Trainers,HUAN herr tillfälliga läderskor Dress skor Comfort Driver skor Formal Business Springaa,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Hari Mari Fields Tan grön Tan,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Adidas herrar Superstar Originals Ftwwht Ftwwht Ftwwht Casual skor 10 män US,Lucky Brand Castillos kvinnor US 8.5 svart Ankle Boot,A1 FASHION VAROR Damer svart Soft läder Shoulder väska Medium Storlek Flap Över Style Day väska - A51,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Sioux - Borana XL Spongy - 61052,KOLHAPURI CHAPAL Urspspringaaaglig Andningsvärg Fjorton Laces Designer 65533;rough 65533;Män Chappal Slipper Sandal,

GBX Mans Fergus Ankle Booslips, röd, 10 M USA,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Taos Kvinnors dygd Svart oljad,

Delningar

Weenmode Woherrar Kitten -klackar Solid Lace -Up Closed -Toe Pump -skor, AMGDX005020, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.