Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Cape Robbin Connie -1 Kvinnors Över Knee Peep Toe Stack Heel Stövlar Halvstora,
  • tweet
Camper Camper Camper skor K300175 006 -VATTEFALL svart AI17  i stadionens kampanjer

Delningar

Enkel Go Shopping Handgjorda skor för nya män läderskor läderskor herrskor Mann's Classic Formal Oxford Dress Cricket skor (Färg Röd, Storlek 7 -UK),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nine West kvinnor Cahluz Almond Toe Ankle mode stövlar,Nike Jordan Mans Jordan Fljus 9.5 Basketballsko,Helle Comfort kvinnor Caillean läder skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Galicio Torresi herrar 412274v16064 Loafer Flats blå Storlek 9.5,Bspringaaa (Limestone grå Tin grå C67) NORDFACE Mans M Litewave Amphibius Ii Cross -tränare,Reebok kvinnor Fusium springa skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Ktyuww beautiful Färg cool,Inuoto Sandaler av bspringaaa läder för kvinnor,

YYYIN MAN stövlar Special Forces Combat stövlar Värme Öken stövlar Anti -Slip Work Safety stövlar,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Adidas Woherrar Cloudhoam Super Flex springaning skor,Himalaya 1410 S3 Kvalitet svart läder Steel Toe Cap Security skor Storlek 3 -16,Franco Sarto kvinnor Cameo,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Adidas herrar Marquee Boost,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Pic Pay Trish Woherrar Pump - Round Toe Wedge Pump röd Patent PU 8M,Propet girl Willa sabots bspringaaa 6 h stor USA,MINIMVOG Mid Block Treads -Sole kvinnor Ankle Martin Booslipss svart,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike s LunarTempo springaning skor vit Total orange Game Royal svart Storlek 10.5 M USA,Weenmode Woherrar Cow Skull Patch kort Plush Lining Board Ankle stövlar with Lace -up,

ZPEDY MAN, läder skor, Autumn and Winter, England, Lace, Mode, Business, Comfort, bilved,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Hoxekle kvinnor Knee höga stövlar Platform Tassel High Thin Heel Round Toe Slip På Lady Winter Värme Sexy Mode skor,

Delningar

Lösa skor med hålläder Baotou Sandaler Mode Halvskor Män's Män's skor (färg svart, storlek 44), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.